Бінарне заняття з англійської мови та конституційного права зарубіжних країн

Юридичне відділення

14 березня 2023

Політичний устрій України, Об'єднаного королівства Великої Британії

та Північної Ірландії та Сполучених Штатів Америки"

 

Ви спитаєте, яка наша мета? Я можу відповісти одним словом:

перемога, перемога будь-якою ціною, перемога, попри весь жах,

перемога, яким би довгим і важким не був шлях;

тому що без перемоги не буде життя"

 

Вінстон Леонард Спенсер Черчилль

 

 

14.03.2023 у групах 21,22-Ю відбулося відкрите бінарне заняття з англійської мови та конституційного права зарубіжних країн на тему "Політичний устрій України, Об'єднаного королівства Великої Британії та Північної Ірландії та Сполучених Штатів Америки". Викладачі: Оксана Лисяк та Володимир Захарчук.

Почесними гостями на занятті були: заступник директора з навчальної роботи, В.Ю.Царук, методист коледжу Л.В.Балдич, голова циклової комісії гуманітарних дисциплін, Т.Є.Кристопчук, викладачі гуманітарних дисциплін: І.В.Музичук, В.В.Троцюк та І.В.Гринкевич.

Основною метою заняття було розвиток іншомовної комунікативної компетенції професійного спрямування через творчу співпрацю та інтеграцію знань з різних дисциплін юридичного профілю, самостійну дослідницьку діяльність під час розв’язання практично-пошукових завдань та  формування ключових життєвих компетенцій та навичок ХХІ століття.

Особливо слід підкреслити те, що студенти були повністю занурені у англомовне професійне спілкування завдяки тому, що викладач Конституційного права Володимир Михайлович Захарчук, володіючи англійською мовою і латиною, спонукав здобувачів освіти висловлювати свої думки лише англійською, і таким чином показував приклад сучасного професіонала міжнародного стандарту.

Заняття проведене з використанням інформаційно-комунікаційних технологій та онлайн-сервісів, ігрових методів та роботи в групах, що полегшило сприйняття матеріалу та підвищило мотивацію і активність здобувачів освіти.

Засоби візуалізації ( презентації, відео та аудіозаписи, політична карта світу, Конституція України, фото урядових установ  Британії, Америки та України, цитати відомих державних діячів тощо) дозволили студентам з цікавістю виконувати завдання, вільно висловлювати свої думки та легко говорити про такі складні речі, як політичний устрій України, її теперішня внутрішньо і зовнішньо політична ситуація та світових країн-лідерів, Британії та Америки, які надають дружню підтримку і допомогу нашій державі.

Особливо проникливим моментом заняття був перегляд відео звернення Президента України до Парламенту Британії 08.02.2023 англійською мовою, після якого студенти захоплено дискутували.

Отже, наше бінарне заняття мало окрім професійного ще й патріотичне підґрунтя, що розвивало у студентів повагу і любов до Батьківщини, почуття гордості за наш народ і бажання надалі безупинно розвивати свої професійні здібності, щоб якнайкраще розвивати нашу Рідну землю і вести її до процвітання.

 

Оксана Лисяк, викладач англійської мови

Володимир Захарчук, викладач юридичних дисциплін