Участь у проєкті «Будуємо майбутнє разом»

Бібліотечно-інформаційний центр Будівельне відділення

19 грудня 2023

Цього року наш коледж став учасником проєкту «Будуємо майбутнє разом», автором якого багато років є ТОВ «Computer Logic Group». Проєкт сприяє навчальному процесу у закладах освіти, забезпечуючи їх сучасними програмами та додатковими  навчальними матеріалами на пільгових умовах.

Переваги участі в проєкті «Будуємо майбутнє разом» в режимі онлайн:

1. Безкоштовний доступ до матеріалів проєкту та можливість організації практичної роботи в кошторисних програмах 7 днів на тиждень / 24 години на добу з будь-якого пристрою, підключеного до мережі Інтернет (компьютер, ноутбук, планшет) без необхідності встановлення на комп'ютер програми та оновлень до неї.

2. Безкоштовний доступ викладачів до Інформаційного порталу проєкту «Будуємо майбутнє разом», на якому розміщено добірку матеріалів з кошторисної справи – теорія та практика визначення кошторисної вартості будівельних та проєктних робіт з використанням сучасних програмних комплексів.

3. Безкоштовний доступ до програмних комплексів та онлайн-сервісів:

- Сервіс «КОШТОРИС 8 Онлайн» – хмарне рішення для розрахунку та перевірки, кошторисів на будівельні роботи, здійснення контролю за ходом будівництва відповідно до вимог Кошторисних Норм України.

- ПК «БУДІВЕЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ - КОШТОРИС ПВР» – програма для автоматизації розрахунку та перевірки кошторисів на проєктно-вишукувальні роботи відповідно до вимог Кошторисних Норм України.

- Сервіс «БУДСТАНДАРТ Online» – електронна бібліотека нормативних документів України, яка містить близько 60 000 документів з будівництва, проєктування, ціноутворення, пожежної безпеки, екології, енергетики, охорони праці, дорожньої галузі, харчової промисловості тощо.

Використання цих матеріалів у навчальному процесі допоможе  забезпечити конкурентоспроможність студентів на ринку праці і підвищити їх цінність для роботодавців України. Адже підготовка молодших спеціалістів за спеціальністю «Будівництво та цивільна інженерія» ведеться у коледжі з 1969 року, спеціальність є однією з найстаріших в нашому коледжі. Викладачами будівельного відділення проводиться системна робота з використання в навчальному процесі сучасних технологій навчання.

Для спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія» нормативні документи, Державні будівельні норми (ДБН), Державні Стандарти України (ДСТУ), Галузеві Стандарти України,  законодавство,  довідкові документи, накази,  розпорядження та інші документи  можна переглянути в онлайн-сервісі Будстандарт за таким покликанням:

http://online.budstandart.com/ua/

        

 Людмила Бурячинська, завідувачка БІЦ