Постать Миколи Хвильового в українській літературі

Бібліотечно-інформаційний центр Відділення загальноосвітньої підготовки

02 грудня 2023

В рамках Всеукраїнської інформаційно-просвітницької тематичної акції «Національний тиждень читання» у читальному залі БІЦ відбувся круглий стіл «Постать Миколи Хвильового в українській літературі». Захід присвячений 130-річчю від дня народження письменника.

Багатогранна творчість, незвичайна постать Микола Хвильового мала величезне значення в літературному процесі 20-х років, справила значний вплив на розвиток культури та українського письменства. Неперевершений майстер малої прози, письменник витворив власний стиль імпресіоністичної новели.

Про добу Хвильового розповіла завідувач бібліотеки Людмила Василівна Бурячинська . Активну участь у заході взяли студенти 11-Б групи: Дудчик Дарина презентувала « Життя і творчість Миколи  Хвильового»,  Єфімець Дмитро «Літературні надбання письменника». Вислови з творів, які стали крилатими підготував Ковальчук Олександр, поезії присвячені автору виразно прочитала Підцерковна Катерина. Студенти долучилися до обговорення художнього світу письменника, проаналізували значення його творчості в українській літературі.

Для сучасного читача постать Миколи Хвильового є недостатньо вивчена. Проте, попри всю історичну та культурну дистанцію, він залишається актуальний.

Талабська О.Є., викладач

Бурячинська Л.В., зав. бібліотеки