Уклін доземний вам і щедрого врожаю! 19.11 - День працівників сільського господарства України

Бібліотечно-інформаційний центр

19 листопада 2023

Щороку наприкінці осені, коли зібрано урожай і можна перепочити від польових робіт та підбити підсумки зробленого, аграрії відзначають професійне свято - День працівників сільського господарства України.

Зберігаючи багаторічну традицію в Україні  офіційно відзначають це свято з 1993 року.

 З давніх-давен Україна славиться добрими, талановитими та працьовитими людьми, які понад усе шанують славні традиції свого народу та постійно дбають про землю.

На сьогодні агропромисловий комплекс - одна з провідних галузей економіки України, яка дає роботу близько 3 мільйонам людей. Варто зауважити, що українці годують не тільки себе, а ще й півсвіту, експортуючи власну продукцію у більшість країн світу.

З 2022 року своє професійне свято аграрії нашої держави відзначають в умовах війни. Військова збройна агресія росії призвела до складних умов праці усього агропромислового комплексу країни. Тож нині значна частина підприємств, особливо там, де війна залишила свій слід, перебувають у надскладних умовах. Праця сільськогосподарської когорти дійсно є героїчною і життєво необхідною ланкою у цей складний для України та всього світу час. Наша земля, попри рани вибухів, віддає все аби вижила країна.

Шана аграріям, які, незважаючи на міни та обстріли, сіяли, садили, поливали, доглядали і збирали урожай в умовах війни. Ваша праця надихає!

Кожна зібрана зернинка - є складовою величезної мозаїки нашої країни для наближення безумовної перемоги! Україна - незламна країна!

У Бібліотечно-інформційному центрі коледжу для користувачів розгорнута виставка-експозиція «Уклін доземний вам і щедрого врожаю!». Запрошуємо ознайомитись.

 

Світлана Андрійчук, провідний бібліотекар БІЦ

 

Джерело: https://www.udau.edu.ua/ua/other-news/agrarij-geroj-prodovolchogo-frontu.html