Квест «Злочин в стилі Агати Крісті»

Земельно-правове відділення

13 листопада 2023

13.11.2023 студенти ІІІ курсу спеціальності «Право» (гр. 31, 32-Ю) та викладачі Оксана Лисяк та Володимир Захарчук взяли участь у інтелектуальному квесті на тему «Злочин в стилі Агати Крісті».

Захід відбувся у відділі документів іноземними мовами Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки і поєднав у собі тематику занять з іноземної мови за професійним спрямуванням, історії держави і права зарубіжних країн, кримінального права та логіки.  Ведучою була представниця проекту «Windows on America», Ірина Павлуш.

Спочатку здобувачі освіти мали інтерактивну бесіду про творчий шлях і особистість англійської письменниці Агати Крісті, однієї з найвідоміших у світі представниць детективного жанру, авторки таких персонажів, як Еркюль Пуаро та Міс Марпл.

Виявилося, що її життя було теж, як справжній бестселер. Вона навіть колись інсценізувала своє зникнення заради нового сюжету майбутнього детективу. Її роботи перекладені майже на 100 мов та є найбільш продаваними книжками в історії, понад 2 мільярди екземплярів!

Далі найактивніші студенти (Богдана Ткачук, Ангеліна Черуха, Дмитро Корнійчук, Євгеній Панчук, Роман Гончарук та Іван Ковальчук) склали команду «міжнародних детективів Агати Крісті» і отримали непросте завдання – «розслідувати» справу про «вбивство» одного з акторів Маппет-шоу / Muppet Show. Шоу було дуже популярне у 1976-1981рр. і стати його актором було дуже важко через велику конкуренцію. Тому, траплялися навіть кримінальні історії.  

Отже, наші молоді фахівці повністю поринули у життя театру ляльок, і, крок за кроком визначали місто злочину, його місце, розшукували свідків, розгадуючи зміст записок-підказок, віршованих загадок, цитат, і навіть «проводили судово-медичну експертизу тіла потерпілого».

Насамкінець присутні влаштували обговорення щодо способу виконання злочину і після неймовірних, і навіть кумедних, гіпотез дійшли висновку про вчинення отруєння. Кульмінацією квесту стала розгадка імені злочинця, для чого юнаки та дівчата змушені були згадати Періодичну таблицю хімічних елементів Менделєєва і навіть картину Пабло Пікассо.

Після успішного «розслідування» всі учасники зголодніли, тому швидко і вправно розгадували квіз «Guess the food by the emoji» / «Відгадай їжу за емоджі».

Загалом вважаємо захід корисним, пізнавальним та навчальним, адже студенти у грі спробували себе в ролі різних юридичних професій, розвивали логічне мислення, здогадку, уважність та застосовували отримані на заняттях у коледжі знання. 

 

 

Володимир ЗАХАРЧУК,

викладач юридичних дисциплін

Оксана ЛИСЯК,

 викладач англійської мови