Відкрите заняття з дисципліни «Історія: Україна і світ»

27 жовтня 2023

27 жовтня в рамках тижня циклової комісії гуманітарних дисциплін було проведено відкрите заняття на тему «Німеччина в період Веймарської республіки (1919 – 1933 рр.)».

Метою заняття був аналіз політичного, економічного то соціального життя Веймарської республіки та встановлення основних причин приходу нацистів до влади у Німеччині у 1933 році. Були розглянуті перші кроки в організації внутрішнього життя Німеччини, зокрема прийняття Веймарської конституції, обрання президентом Фрідріха Еберта, підписання Версальського договору, придушення комуністичних, націоналістичних повстань та військових заколотів. Наступний період стабілізації передбачав розгляд політичних, економічних то соціальних реформ, в тому числі ключових президентських виборів 1925 року. Завершальна стадія Веймарської республіки розглядалась під призмою економічної та політичної кризи із відзначенням успіхів нацистської партії і остаточної ліквідації демократичного устрою у Німеччині в 1933 році.

Студенти після детального ознайомлення із внутрішніми процесами у Німеччині пропонували свої варіанти недопущення нацистської партії до влади, водночас відзначаючи прорахунки молодої Німецької республіки у політичних, економічних та соціальних реформах.  

Кротюк Владислав, викладач