Конкурс з української мови імені П. Яцика

27 жовтня 2023

«Якщо молоді наші сини подбають про державу сьогодні,
завтра вона подбає про них, а післязавтра — про їхніх дітей»
Петро Яцик

Петро Яцик — патріот, добродійник і меценат, який залишив помітний слід на землі, а передусім — в українській історії, який своїми справами намагався поліпшувати, вдосконалювати світ, робити його гуманнішим і добрішим. Він заснував Лігу українських меценатів, під егідою якої організував Міжнародний конкурс знавців української мови — Конкурс, який тепер носить його ім’я, став масовим і залучив до вивчення нашої мови українців всього світу. Метою конкурсу є забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя, сприяння утвердженню її статусу як державної, піднесення престижу української мови серед молоді.

27 жовтня в День української писемності та мови традиційно  в рамках тижня гуманітарних дисциплін викладачі української мови провели І етап конкурсу з української мови імені П. Яцика. У заході взяли активну участь студенти 21-Ф, 21-Б, 11-К, 12-К та 11-М груп.

Кращі результати показали студенти: Самчук Артем (21-Б група), Пелешанко Тетяна (21-Ф група), Марчук Надія (11-Д група).

 

Тетяна Кристопчук, викладач

Мирослава Сорока, викладач