Відкрите заняття з іноземної мови за професійним спрямуванням «Організація Об’єднаних Націй»

Бібліотечно-інформаційний центр Земельно-правове відділення

24 жовтня 2023

24 жовтня увесь світ відзначає Міжнародний день Організації Об’єднаних Націй. У цей день було ухвалено Статут ООН — документ, що описує всі цілі та напрями в роботі Організації.

З цієї нагоди і в рамках тижня циклової комісії гуманітарних дисциплін здобувачі освіти 3 курсу спеціальності "Право" та викладач англійської мови за професійним спрямуванням Оксана Лисяк провели відкрите заняття на тему: "Організація Об'єднаних Націй" у читальній залі БІЦ коледжу.

Офіційна мета організації — підтримання міжнародного миру та безпеки. Україна була членом ООН із самого моменту її заснування. Проте особливий етап співробітництва нашої держави й Організації Об’єднаних Націй настав після початку війни на Сході та окупації Криму.

З початком повномасштабного вторгнення рф в Україну, Організація Об’єднаних Націй розгорнула масштабну діяльність з надання допомоги тим, хто був вимушено переміщений або постраждав від війни будь-яким іншим чином.

Нині ООН разом з українським урядом, а також міжнародними донорами та партнерами, розробляють плани щодо відновлення України.

Студенти мали можливість подивитися навчальні відео, дізнатися багато цікавих фактів, виступити з презентаціями і подискутувати про історію виникнення ООН, її структуру, ключові завдання та ефективність роботи. Обговорили також роль України в цій організації.

Наприкінці заняття майбутні юристи перевірили і закріпили свої знання, пройшовши вікторину про ООН.

Серед найактивніших студентів були Ткачук Богдана, Чумаченко Вікторія, Василець Єлизавета, Жук Аміна, Лахай Валерія, Корнійчук Дмитро, Ковальчук Іван.

Отримана інформація викликала значний інтерес та поглибила знання студентів перед вивченням тем "Міжнародне право", "Конституційне право" та "Права людини".

 

Оксана ЛИСЯК,

викладач гуманітарних дисциплін