Профілактика недопущень правопорушень та злочинності. Безпека поводження в інформаційному просторі

Відділення загальноосвітньої підготовки

23 жовтня 2023

23 жовтня для здобувачів освіти 1 курсу навчання була організована зустріч з інспекторами відділу зв’язків з громадськістю УПП в Рівненській області, капітаном поліції Бояківською Іванною, старшими лейтенантами поліції Сенчук Яною та Борейко Олесею.

Формування людини, як відомо, починається з дитинства. В молоді роки закладається основа не тільки відповідних знань, але й норм поведінки, звичок, потреб особи. Виховання молодого покоління - це виховання майбутнього кожної держави, і майбутнє залежить не тільки від рівня професійної підготовки цього покоління, але й від його моральних якостей.

Нестача спілкування, емоційна незадоволеність, яку діти нерідко відчувають у власних родинах, потреба у належності до референтної групи, можуть бути частково компенсовані уважним, доброзичливим ставленням педагогів та працівників органів юстиції, внутрішніх справ під час проведення правового виховання.

Сьогодні надто актуальною виступає проблема зростання правопорушень серед молоді. Профілактика правопорушень неповнолітніх є передусім проблемою педагогічною, бо вона пов’язана з вирішенням певного кола виховних завдань. Тому в цій справі особливе місце має зайняти рання профілактика.

Отримання інформації онлайн – це буденна реальність. І це стало можливим завдяки Інтернету. Крім того, що в Інтернеті можна знайти будь-яку інформацію, мережа значно розширює коло спілкування.

З можливістю спілкування за допомогою Інтернет світ став не таким неосяжним  І це стало можливим завдяки соцмережам та іншим подібним сайтам. Спілкування у чаті, в соцмережах та на деяких інших сайтах окрім розширення кола знайомств може приховувати і суттєву небезпеку тому важливим аспектом є безпека поводження в інформаційному просторі.

Юрій Коняхін, викладач історії