Равликовий бізнес в Україні та перспективи розвитку

Економічне відділення

19 жовтня 2023

19.10.2023 року викладач економічних дисциплін Бондарчук Ірина Павлівна зі студентами 4-Об, 31-О, 32-О груп зі спеціальності 071 Облік і оподаткування провила конференцію на тему «Равликовий бізнес в Україні та перспективи розвитку».

Равликовий бізнес в Україні лише набирає обертів, ферми за кількістю уступають Європі. Тим не менше, вже є історії успіху українських бізнесменів, які почали виходити на ринки ЄС та продавати своїх "равликів" тим самим підвищують роль України на міжнародній арені.

Равликовий бізнес потіснив їх не лише завдяки короткому циклу розвитку їстівних молюсків, але й простішій технології вирощування, меншій кількості корму та скромнішим виробничим площам. Равликам не потрібно рости кілька років, щоб дати потомство і досягти ідеальної кондиції.

Приходько Тетяна студентка 31-О групи виступила з презентацією «Новий бізнес в Україні – равликові ферми» та розповіла про фінансові сторони цього бізнесу, його ризики. Провела порівняння равликових ферм в Рівненській області з фермами Харківської, Полтавської областей. Наголосила про особливості вирощування равликів.

Котелюк Вікторія студентка 4-Об виступила з презентацією «Розведення равликів як бізнес з нуля». Зокрема ознайомила студентів з особливостями відкриття бізнесу з нуля, з обладнанням для розведення равликів, шляхами збуту та вартістю навчання для тих, хто планує зайнятися новим прибутковим бізнесом по вирощуванню равлика.

Струкало Анастасія студентка 32-О групи виступила з презентацією «Такі знайомі і не знайомі равлики». Розповіла про цінність та види равликів та сфери їх застосування.

 

Викладач економічних дисциплін

Ірина БОНДАРЧУК

Студенти економічного відділення

Котелюк Вікторія, 4-Об

 Струкало Анастасія, 32-О

Приходько Тетяна, 31-О