Інформаційна година з еко-грою “Сортування сміття”

Відділення загальноосвітньої підготовки Земельно-правове відділення

18 жовтня 2023

18.10.2023 в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці у секторі із економічних технічних та природничих наук відбувся виховний захід на тему “Сортування сміття”. В заході взяли участь студенти відділення загальноосвітньої підготовки 11-Ф, 11-З групи та 31-З члени екологічного гуртка “Джерело” під керівництвом викладача екології Стефанії МАЛИМОН.

Основною метою заходу є набуття практичних навиків сортування сміття.

Завідуюча сектора Шапірко Людмила Андріївна ознайомила  першокурсників із бібліотекою, розповіла про сортування сміття в Україні, зокрема в Рівненській області, а також в країнах Європи.

Під керівництвом Людмили Андріївни, яка ознайомила з умовами гри, студенти грали в гру “Cортування сміття”. Вони поділились на дві команди “Eкономіст” та “Землевпорядник” та змагались хто швидше та правильно розподілить сміття в контейнери за видами: папір, пластик, скло, електронні відходи, метал, органічні відходи, тканина, не підлягає вторинній переробці. Вона звернула увагу студентів на правильність розподілу сміття в контейнерах та яке сміття не підлягає сортуванню: брудне, мокре, те що зазнало вторинну переробку, кольорові пластикові пляшки.

Під час гри студенти здобули практичні навики сортування сміття за видами, які потрібно знати всім, щоб правильно сортувати сміття вдома, а також в нашому коледжі, в якому стартував проект “СОРТУВАННЯ СМІТТЯ - ОБОВ’ЯЗОК КОЖНОГО”.

Дякуємо завідувачу сектору Шапірко Людмилі Андріївні за цікаве заняття та здобуті практичні навики.

Стефанія Малимон, куратор 11-З групи, викладач географії та екології, керівник екологічного гуртка «Джерело»