Інформальна освіта як форма здобуття спеціальних компетентностей під час вивчення навчальної дисципліни "Банківські операції"

Економічне відділення

17 жовтня 2023

Під час вивчення навчальної дисципліни «Банківські операції» майбутні фахівці з фінансів, банківської справи та страхування під керівництвом викладача вищої категорії, викладача-методиста, кандидата економічних наук Оксани Анатоліївни УШАКОВОЇ активно долучаються до здобуття спеціальних компетентностей не лише в умовах аудиторного навчання, а й у рамках інформальної освіти з використанням найбільшої платформи онлайн-курсів в Україні «Prometheus», а також студії онлайн-освіти «EdEra».

Інформальна освіта дає змогу здобувачу освіти самоорганізуватися для здобуття додаткових спеціальних і загальних компетентностей, а викладачу приходить на допомогу у процесі організації самостійної роботи. Студентам групи 31-Ф було надано можливість самостійно обрати для себе один із доступних онлайн-курсів, за змістом пов'язаний із предметною областю фінансів, банківської справи та страхування, серед яких вони зосередили свою увагу на таких: «Просто про гроші», «Етика фахівця з фінансів та інвестицій». Ці онлайн-курси було органічно вплетено до змісту навчальної дисципліни, де мова йде про розрахунки і платежі, а також кредитну й інвестиційну діяльність банків. Крім того, забезпечено міжпредметні зв’язки із навчальними дисциплінами «Фінанси» і «Гроші та кредит».

Загалом під час вивчення навчальної дисципліни «Банківські операції» здобувачам освіти допомагає персональний сайт викладача, на якому розміщено відкритий онлайн-курс цієї дисципліни і який є автономним електронним освітнім ресурсом, доступним як з персонального комп’ютера, так і з мобільних пристроїв, що відповідає сучасним потребам та вимогам щодо надання знань. Режим доступу: https://finance-education.today/.

Вітаємо здобувачів освіти із отриманням сертифікатів і бажаємо подальших успіхів!

 

Оксана УШАКОВА, викладач вищої категорії, викладач-методист, к.е.н