Зустріч з представниками Муніципальної варти

Земельно-правове відділення

11 жовтня 2023

У рамках проведення тижня циклової комісії юридично-соціальних дисциплін відбулася зустріч здобувачів освіти спеціальності «Право» та спеціальності «Геодезія та землеустрій» з працівниками Департаменту Муніципальної варти Рівненської міської ради. На зустріч зі студентами були запрошені заступник директора Департаменту Муніципальної варти Рівненської міської ради Матаєва Ірина Анатоліївна та начальник відділу контролю за благоустроєм  Департаменту Муніципальної варти Рівненської міської ради Прокопчук Вікторія Миколаївна.

Основною метою Департаменту Муніципальної варти є здійснення контролю у Рівненській міській  територіальній  громаді у сфері благоустрою, торгівлі, реалізації тютюнових та алкогольних напоїв, паркування, належного утримання території, використання її за призначенням, контролю за озелененням, його збереженням та відновленням. Матаєва І. А. розповіла про основні принципи роботи та завдання Департаменту. Прокопчук В. М. ознайомила присутніх студентів з правилами благоустрою міста, з правилами розміщення зовнішньої реклами у місті Рівне. Цікавою була інформація про те, що у місті запрацювала «гаряча лінія» Департаменту муніципальної варти.  Відтепер рівняни можуть зателефонувати до муніципальної варти і поскаржитися на порушення правил благоустрою, паркування автівок, таким чином, спільними зусиллями зробити наше місто чистішим і красивішим.

Здобувачів освіти зацікавило запрошення на роботу в Департамент муніципальної варти, зокрема, на посади інспекторів відділу контролю за паркуванням і відділу контролю за благоустроєм, де можна набути досвіду ведення первинної документації, навичок складання актів, протоколів, приписів та систематизації знань щодо реалізації законодавства України, а також мати можливість професійного та кар’єрного розвитку. Висловлюємо щиру подяку нашим гостям за проведену зустріч  і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.

Сергій Гулюк, завідувач земельно-правового відділення