Засідання правопросвітницького клубу «Феміда»

Бібліотечно-інформаційний центр Земельно-правове відділення

11 жовтня 2023

11 жовтня 2023 року в рамках проведення тижня юридично-соціальних дисциплін для здобувачів освіти земельно-правового відділення та відділення загальноосвітньої підготовки була проведена зустріч з психологом Благодійного фонду «Ротада» Ганною Кухарук, яка відбулася в правопросвітницькому клубі «Феміда» Рівненської обласної бібліотеки. Темою засідання клубу було «Формування розуміння різноманітностей видів гендерно зумовленого насильства. Як ідентифікувати? Як діяти? Куди звертатись?».

Насильство та      жорстоке   поводження – головні причини болю та страждань і навіть  смерті серед підлітків.

Насильство – це будь-які навмисні дії одної людини по відношенню до іншої, які порушують її конституційні права й свободи і наносять їй моральну шкоду, шкоду її фізичному чи психічному здоров’ю. Воно може бути фізичним, психологічним і сексуальним.

На зустрічі здобувачі освіти отримали інформацію про поняття гендеру, насильства, види сімейного насильства. Здобувачі освіти вчилися розподіляти приклади насильства за видами, брали активну участь в обговоренні важливих питань. На заході було представлено добірку книг з даної тематики.

Тетяна КУПЧИШИНА,

Людмила НАВОЗНЯК,

Світлана ЛУК’ЯНЧУК,

викладачі юридично-соціальних дисциплін