Зустріч з прокурором Рівненської окружної прокуратури

Земельно-правове відділення

09 жовтня 2023

Чудова справа – вміти в усіх випадках володіти словом (Дж.Бокаччо)

 

Україна будує правову демократичну державу, в якій мають працювати духовні, інтелектуальні особистості, високопрофесійні правники. Саме тому в рамках проведення тижня циклової комісії юридично-соціальних дисциплін відбулась зустріч здобувачів освіти земельно-правового відділення з високопрофесійним прокурором Рівненської окружної прокуратури Кедруком Вадимом Валерійовичем з теми: «Правовий статус та повноваження прокурора».

Під час зустрічі прокурор ознайомив здобувачів освіти з фундаментальними особливостями професіоналізму прокурора. Особлива увага була зосереджена щодо: вмінню публічного виступу; впевненості обстоювати й захищати права та інтереси людини й суспільства; наполегливо вчитися; оволодіти риторським мистецтвом і відшліфовувати його прийоми; визначення стратегії і тактики обвинувачення; активна участь у дослідженні доказів, зібраних на попередньому слідстві; виявлення нових доказів на користь позиції у справі.

Прокурор наголошував, що красномовство – це дар, який дає нам змогу оволодіти розумом і серцем співрозмовника; наполягав на тому, що кращий засіб навчитися говорити – це судова публічна практика. Також прокурором було зазначено, що фахівці юридичної професії повинні мати широку загальну освіту, постійно підвищувати свій професійний рівень знань, високий інтелект, культуру, моральні якості та професійну майстерність.

Здобувачі освіти приймали активну участь в обговоренні нової інформації та були залучені до визначення позитивних та негативних сторін професійної діяльності прокурора.

Висловлюємо щиру подяку запрошеному гостю за цікаву, змістовну та професійну розповідь. Сподіваємося на плідну співпрацю в майбутньому!

Сергій ГУЛЮК, Ольга ЧОРНОБРИВА,

Ірина МАТКОВСЬКА, викладачі юридичних дисциплін

здобувачі освіти земельно-правового відділення