Навчання з домедичної підготовки на основі курсу BLS (базові реанімаційні заходи)

Земельно-правове відділення

09 жовтня 2023

В рамках проведення тижня циклової комісії юридично-соціальних дисциплін здобувачі освіти пройшли навчання з домедичної допомоги на основі курсу BLS (базові реанімаційні заходи) + stop bleeding  в межах проєкту #МолодьТУТ програми USAID Мріємо та діємоIREX in UkraineNGO Youth Platform \ ГО "Молодіжна Платформа". Навчання проводила  Алла Семенюк -  сертифікована тренерка Європейської ради реанімації.

Метою проведення навчання  є можливість оволодіти теоретичними та практичними аспектами базових реанімаційних заходів та особливостями надання першої медичної допомоги; сприяння підвищенню загальної поінформованості. Здобувачі освіти дізналися: як обстежити особу без свідомості; як проводити натиски на грудну клітку та штучне дихання; як безпечно використовувати АЗД (автоматичний зовнішній дефібрилятор);  як перевести особу без свідомості у безпечну позицію на боку; як надати допомогу особі, що вдавилася; як зупинити критичну кровотечу. Під час практичного частини навчання здобувачі освіти навчилися дбати про свій самозахист.

Навчання з домедичної допомоги пройшло у доброзичливій атмосфері, учасники жваво реагували на настанови тренерки, приймали активну участь у навчанні. Цей захід був організований для обізнаності в студентському колективі, адже це так важливо вміти надавати першу домедичну допомогу, особливо в умовах воєнного стану. Учасники отримали сертифікати про успішне проходження навчання.

Висловлюємо щиру подяку ГО "Молодіжна платформа", молодіжному простору «Нота» та Рівненській обласній бібліотеці для молоді за можливість долучитися до участі в навчанні, яке пройшло відповідно до стандартів МОЗ України.

Посилання на інформацію – Молоджний простір «Нота».

 

Ольга ЧОРНОБРИВА,

Ірина МАТКОВСЬКА, викладачі юридичних дисциплін

здобувачі освіти земельно-правового відділення