Захист студентських проектів «Математика у сфері мого майбутнього фаху»

Групи загальноосвітньої підготовки

03 жовтня 2023

У практиці фахової передвищої освіти важливого значення для забезпечення результативності навчальної діяльності студентів набуває формування професійної мотивації. Здобувачі освіти краще вивчають дисципліну, коли розуміють, що знання, отримані на заняттях, знадобляться їм в майбутній професійній діяльності. Це стосується спецдисциплін, де вони здобувають ази своєї професії. Але і при вивченні дисциплін математичного циклу теж є можливості для активізації професійної мотивації. Так, в рамках тижня загальноосвітніх дисциплін  03.10.2023 в коледжі проводився конкурс проектів «Математика в сфері мого майбутнього фаху» серед студентів першого курсу. Організатори заходу – викладачі математики Лариса ТРИГУБЕЦЬ, Юлія ЮХИМЧУК, Людмила ПЕТРІВСЬКА та Ірина БАРАНОВСЬКА.

Захисту проектів передувала велика пошукова робота,  результатами якої cтали різноманітні моделі та презентації.

Найбільшою кількістю балів журі оцінило захист проекту студентами 11- М групи, які й посіли перше місце. Другими були студенти 12-ІП групи, на третьому місці – студенти 12-К групи.

Переймаючись питанням, яку роль відіграє математика в  майбутній професії,  наші студенти повинні розуміти, що вона буде скрізь, куди б вони не ступили. Самостійно або ж в симбіозі з іншими науками вона утворює фундамент для нових звершень.

Вітаємо переможців, бажаємо подальших творчих успіхів!

 

Лариса ТРИГУБЕЦЬ, голова циклової комісії загальноосвітніх дисциплін