На Рівненщині відзначили Міжнародний день студентського спорту

Спорт

21 вересня 2023

Понад 150 студентів вищих навчальних закладів Рівненської області долучилися до Міжнародного дня студентського спорту. Спортивно-масовий захід відбувся на території спортивної бази Національного університету водного господарства та природокористування.

Про це повідомили в Рівненській ОДА.

«Сьогодні заходи до Міжнародного дня студентського спорту проходять у багатьох вищих навчальних закладах країни, – звернувся до присутніх начальник управління молоді та спорту Рівненської ОДА Віталій Ліпський. – Цей день символізує початок спортивного сезону в навчальних закладах. Хтось із присутніх студентів професійно займається певним видом спорту, а хтось – на рівні любителя. Головне те, що всі вони прагнуть до самовдосконалення і до перемог, які надихатимуть усіх нас».

Захід розпочався із традиційної «руханки». Далі на спортивних локаціях відбувалися змагання. За підсумками серед студентів визначили кращих у різних дисциплінах – баскетболі 3х3, настільному тенісі, мініфутболі та у дартсі. Також підвели підсумки Спортивних ігор серед студентів закладів фахової передвищої освіти.

«Спорт – це одна з основ студентського життя на Рівненщині. Зокрема, цьогоріч Рівненщина приймала Спортивні ігри, у яких взяли участь 46 команд з різних навчальних закладів України», – повідомив начальник Рівненського обласного відділення Комітету з фізичного виховання і спорту МОН України Олександр Алексійчук. Нагадаємо, щороку 20 вересня відзначається Міжнародний день студентського спорту. Це свято було започатковано Генеральною конференцією ЮНЕСКО за ініціативою Міжнародної федерації студентського спорту.

ВСП Рівненський фаховий коледж НУБіП України прийняв активну участь в даному заході

Команда  Міні – футбол (хлопці) в складі Рафальський Константин (31-Б), Мельничук Вадим (31-Д) , Рафальський Ілля (31-Б), Динисюк Димитро (6-ІПб), Кривко Вадим (6-ІПб), Чистяков Сергій (22-ІП), Царик Максим (31-Д), Оліферук  Богдан  (31-Б),  Панчук Михайло (42-Ю) , Янчук Анатолій (41-ІП) стала переможцем турніру

Команда з настільного тенісу в складі  Ковальов Максим (31-ІП ) Трохимчук Оксана (6-ЗБ)  Емець Людмила (22-З) серед восьми команд зайняли почесне ІІ місце .

 Олег Рафальський