Фестиваль здорової нації

Спорт Коледж

08 червня 2023

Фестиваль здорової нації – свято  спорту, гри та здоров’я,  яке стало традиційним у «Рівненському фаховому коледжі НУБіП України» і збирає навколо себе усіх студентів закладу, які мають можливість продемонструвати свої вміння в  найпопулярніших видах спорту. 

Організатори фестивалю керувалися багатогранною метою, яка передбачала розвиток та популяризацію спорту в коледжі, залучення студентів закладу до занять фізичною культурою і масовим спортом, пропагування здорового способу життя серед сучасної молоді. 

Спортивна програма  фестивалю була насиченою і включала наступні етапи: 

  • Шикування учасників заходу, оголошення програми фестивалю, ознайомлення з правилами техніки безпеки та поведінки є  обов’язковим  важливим мотиваційним етапом подібних заходів, від якого залежить успіх усіх наступних складових. 
  • Конкурс строю та патріотичної пісні.  У час повномасштабного вторгнення ворога на нашу землю украй важливо розвивати національну свідомість і підіймати бойовий дух за допомогою пісні. Саме українська пісня піднімала з колін хоробрих воїнів під час тяжких битв, надихала на героїчні вчинки і сповнювала духом єднання. Історія не раз перевіряли нас на силу духу, мужність та вірність рідній землі, і ми з гідністю складали іспит на національну свідомість та ідентичність. І твори, що виконали учасники конкурсу, вчергове підтвердили, що сучасна українська молодь – це наше майбутнє, це нова генерація, що має у серці невичерпну любов до України і готова прославляти її у віках.

Виступи студентів коледжу вилились у гармонічну презентацію різноманіття української культури та свободи творчої душі. 

І місце – 12 – Ю група

ІІ місце – 11 – Ф група

ІІІ місце розділили команди 31 – ІП групи і 21 – М групи

  • Перетягування канату — олімпійський   силовий вид спорту, в якому дві протиборчі команди змагаються у фізичній силі з метою перетягнути суперника.  У перетягування канату цікава історія. Його можна назвати видом спорту – свого часу ця дисципліна входила навіть до програми Олімпійських ігор. Ця надзвичайно популярна спортивна забава дозволила  учасникам фестивалю  показати свою  силу та завзятість без жодних претензій на олімпійські нагороди. 

І місце – 33 – ІП група

ІІ місце – 11 – Ф група

ІІІ місце збірна команда 21 – З групи і 22 – З групи

 

  • Футбольний снайпер - захоплююча спортивна гра з пробиттям штрафних ударів з різних відстаней та отриманням результатів після влучання м’ячем у відповідну площину воріт. Спортивна розвага захопила студентські групи, змусила проявити свою витривалість і винахідливість, навчила навичок командної діяльності. 

І місце – 22 – Б група

ІІ місце – 11 – ДЗ група

ІІІ місце – 11 – ІП група

  • Цікавий конкурс збирання та розбирання автомата

І місце – 11 – ДЗ група

ІІ місце – 12 – ІП група

ІІІ місце – 11 – ІП група

  • Спортивна  естафета – це заключний етап фестивалю, який вирізнявся своєю емоційною яскравістю, позитивним спрямуванням, простотою виконання, і найголовніше – фізичною і психологічною витримкою учасників заходу. 

І місце – збірна команда 21 – Ю групи і 22 – Ю групи

ІІ місце – 31 – ІП група

ІІІ місце збірна команда 21 – З групи і 22 – З групи  

  • Підведення підсумків, нагородження переможців

Майстерність учасників фестивалю оцінювало компетентне журі: Балдич Л.В., Талімончук О.Г., Бойко Л.А., Христянович В.М.  ....

У ході заходу студенти відчули спортивну атмосферу фестивалю, захопилися духом змагання, проявили найкращі сторони своєї фізичної підготовки, показали високі спортивні показники. Фестиваль здорової нації – це спортивний простір, що об'єднав навколо себе студентство закладу, кураторів навчальних груп, викладачів, які, зважаючи на високі результати змагань, вкотре переконалися, що ключовими рисами УКРАЇНЦІВ є міць і витривалість.

СЛАВА УКРАЇНІ

Людмила Бойко, викладач