Знай свої права, захищай своє життя

Юридичне відділення

01 червня 2023

Права людини починаються з прав дитини – це загальноприйнята норма в Європейському Союзі, це визнає і Україна. Захист прав дитини є одним із найважливіших пріоритетів у нашій державі, адже ставлення до дітей, рівень їхньої безпеки та захищеності у державі, стан їхнього всебічного розвитку є одним із показників цивілізованості та гуманності суспільства. Повноцінний та дієвий захист прав дитини є обов’язком держави. Права дитини – це певні спеціальні можливості, які необхідні людині віком до 18 років для існування і досягнення зрілості.

1 червня 2023 року у День захисту дітей студенти 11-Ю та 12-Ю груп у супроводі кураторів Басюк О.П. та Чорнобривої О.В. відвідали тематичний захід «Знай свої права, захищай своє життя», що проводився у Рівненській обласній бібліотеці. Захід розпочався з повідомлень про права дітей. Головна юристка відділу надання безоплатної правової допомоги Оксана Древко розповіла про які  права повинна знати кожна дитина.

Кожна дитина повинна знати, що всі рівні перед законом та суспільством, а тому будь-які прояви порушення прав відносно неї не повинні бути приховані, незалежно, з чийого боку вони надходять: батьків, вихователів чи навіть однокласників.

Діти мають право на повагу до приватного життя, у тому числі на таємницю листування, телефонних розмов чи особистої сторінки у соцмережах.

Після лекції присутні розгадували кросворди, брали участь у вікторині, знайомились з книгами по правах дітей. 

На завершення заходу бібліотекарі організували екскурсію по відділах книгозбірні.

 Оксана Басюк, викладач