Журі DigitalLAB обрали переможців акселераційного проєкту

31 травня 2023

31 травня 2023 року Rivne It Cluster провели чергове представлення стартапів від студентів ІТшників. Це вже третя подія, яку організовує РЕНОМЕ-СМАРТ. Минулого року це був стартап, у якому брали участь студенти нашого коледжу.
Три команди Національний університет «Острозька академія» представили свої стартапи, які протягом двох місяців розробляли спільно із РЕНОМЕ-СМАРТ. Представники Rivne It Cluster увійшли до складу жюрі DigitalLAB та обрали переможців акселераційного проєкту!
Студенти запропонували свої рішення для трьох проблем:
  • рішення для автоматизації поселення в гуртожиток;
  • туристичний портал;
  • додаток для відстеження руху міжміського транспорту.
Проєкти оцінювало жюрі:
- Ольга Степанченко, виконавча директорка Rivne It Cluster;
- Slava Melnyk, голова правління Rivne It Cluster;
- Надія Гладкевич, генеральна директорка РЕНОМЕ;
- Іванна Смачило, заступниця голови Рівненська обласна державна адміністрація.
За результатами голосування з невеликим відривом перемогу здобула команда, що працювала над додатком для відстеження міжміського транспорту.
Ініціатором DigitalLAB є РЕНОМЕ-СМАРТ, яка вже втретє організовує даний проєкт. Компанія планує продовжити співпрацю зі студентами Рівненщини та запустити наступний потік програми цієї осені!
Представники нашого коледжу, викладачі відділення програмування, відвідали цю подію і вирішили також залучити у майбутньому наших студентів до розробки додатків. Тому така подія стимулює наш колектив до застосування набутих фахових компетентностей на практиці. Це чудова нагода навчитися працювати з реальними завданнями та підготуватися до командної роботи! Дякуємо РЕНОМЕ-СМАРТ за подію!
Ірина Якимчук, завідувач відділення програмування