Всеукраїнська молодіжна науково-практична конференція «Роль молоді у відбудові післявоєнної України: визначаємося зі шляхами розвитку»

Технічне відділення

30 травня 2023

30 травня 2023 року студенти та викладачі технічного відділення спеціальності геодезії та землеустрою ВСП «РФК НУБіП України» взяли участь у Всеукраїнській молодіжній науково-практичній конференції «РОЛЬ МОЛОДІ У ВІДБУДОВІ ПІСЛЯВОЄННОЇ УКРАЇНИ: ВИЗНАЧАЄМОСЯ ЗІ ШЛЯХАМИ РОЗВИТКУ» з нагоди 125-річчя Національного університету біоресурсів і природокористування України, яка відбулася на базі ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут». Пленарне засідання пройшло у дистанційній формі із застосуванням платформи Zoom.

Відкрив пленарне засідання директор Ніжинського агротехнічного інституту ЛУКАЧ Василь Степанович. З вітальним  словом виступив ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Миколайович НІКОЛАЄНКО. У своєму виступі ректор зазначив, що  реалії сучасної України відзначаються кризовою ситуацією, знищенням національного, економічного, екологічного та геополітичного потенціалу, системним лихом, яку спричинила загарбницька війна росії проти українського народу. Звертаючись до учасників конференції  він наголосив, про роль молоді у відбудові післявоєнної України та побажав їм приємного та результативного наукового спілкування на цьому заході, творчих успіхів, перемоги і миру!

Свої наукові доробки, з питань оцінки наслідків воєнних дій для  ґрунтового середовища та шляхів їх відновлення, представили студенти бакалаври 5-ЗБ групи СМОЛЯК Софія та СКАРЖИНЕЦЬ Роман з темами доповідей:

- Політики відновлення земель країнами, які постраждали в результаті військових дій – Скаржинець Р., науковий керівник Русіна Н.Г.

-  Рекультивація земель – шлях до відновлення ґрунтів пошкоджених через війну – Смоляк С., науковий керівник Петрова О.М.

Неля Русіна, голова циклової комісії землевпорядних дисциплін