Конференція за результатами проходження переддипломної практики для студентів спеціальності 121 Інженерія програмного забезпечення

Відділення програмування

23 травня 2023

23 травня 2023 року керівником переддипломної (виробничої) практики від навчального закладу Оксаною Нікітською було проведено підсумкову конференцію за результатами проходження переддипломної (виробничої) практики студентами IV курсу спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення».

На конференції були присутні: завідувач відділення програмування Ірина Якимчук, здобувачі освіти випускних груп відділення програмування (студенти-практиканти переддипломної практики), керівники дипломних робіт.

Відкривала захід завідувач відділення програмування Ірина Якимчук. Головною метою виступу завідувача відділення було висвітлення питань щодо нюансів створення та оформлення документації в процесі розробки дипломних проектів здобувачів освіти випускних груп. Також було розглянуто аспекти допуску студентів до захисту дипломних робіт.

На захід були запрошені представники ІТ компанії QATestLab. Оксана Курмаш, керівниця відділу навчання компаніївисвітлила інформацію щодо особливостей роботи тестувальника, а також вимоги, що ставляться перед майбутніми  QA Engineer. Крім того, Оксана розповіла про свою компанію та можливість безкоштовного проходження курсів QATestLab з можливістю подальшого працевлаштування. Активним студентам були вручені сувеніри та подарунки від QATestLab.

Головним завданням конференції було демонстрація основних аспектів проходження переддипломної (виробничої практики). Студенти-практиканти під керівництвом керівника практики від навчального закладу підготували доповіді за наступними напрямами:

1. Загальний опис функціонування СТРУКТУРНОГО ПІДРОЗДІЛУ

Задачі напряму:

  • ознайомлення із функціями структурного підрозділу, видом діяльності, органами управління;
  • визначення технічного та програмного забезпечення структурного підрозділу;
  • порівняння функціонального виконання структурного підрозділу та програмного продукту .

Доповідач Сергій Кадебський

 

2. РЕАЛІЗАЦІЯ ПРОЄКТУПРОГРАМНОГО ПРОДУКТУ

Задачі напряму:

  • організація графічного інтерфейсу програмного продукту;
  • реалізація вхідних і вихідних даних .

Доповідач Дарина Шевчук

 

  • функціональне призначення об’єктів програмного продукту;
  • опис логічної структури програмного забезпечення.

Доповідач Сергій Стадник

 

3. ТЕСТУВАННЯ ТА ДОСЛІДНА ЕКСПЛУАТАЦІЯ

Задачі напряму:

  • дослідна експлуатація проекту;
  • інсталяція програмного продукту
  • інструкція з використання
  • охорона праці

 Доповідач Світлана Ярошинська

 

В ході обговорення конференції було розглянуто питання щодо встановлення, налагодження та тестування проектів дипломної роботи для автоматизації різних сфер людської діяльності, а також отримання досвіду роботи в колективі.

 

Керівник переддипломної (виробничої) практики,

 викладач відділення програмування Нікітська О.В.