Туристична подорож в Карпати

Коледж

22 травня 2023

19-21 травня 2023 року студенти коледжу здійснили незабутню подорож в Карпати.

Українські Карпати – це незабутні і неймовірні види, розмаїття барв природи та гірські ліси.

Похід в гори – це можливість випробувати свої сили і побачити Карпати у всій своїй красі. Студенти здійснили похід на гору Маковиця (висота 984 м над р. м). Молодь мала можливість спробувати екстремальне катання на зиплайні.

Карпати манять до себе не лише гарними краєвидами гір і водоспадів,  а й незвичною та колоритною атмосферою. Незабутні спогади залишилися від екскурсії на «Полонину Перці», гуцульський парк розваг і своєрідний музей карпатського колориту, звідки відкриваються мальовничі види на Говерлу, Петрос, Драгобрат, Горгани, Свидовецький масив. Тут знаходиться найбільший дерев’яний герб України, встановлений в 2019 р. (висота понад 15 м). Цей етно-парк виконаний у стилі гуцульського села. В справжній карпатській кузні студенти спробували себе в ролі коваля,  у «Фешн-хаті» ознайомилися з різноманіттям гуцульського одягу, в сироварні дегустували карпатський сир, в музичній хатині пройшли майстер-клас гри на справжніх карпатських музичних інструментах. Цікавою була і зустріч із Мольфаром.

Масу позитивних емоцій принесла прогулянка джипами на полонину Стеришора, яка розташована неподалік Микуличина. Тут відкривалися чудові краєвиди з висоти 1100 м над р. м. На території полонини розташована висока дев'ятиметрова гойдалка.

Природні багатства гір, шумні водоспади, дзвінки потічки, чиста як кришталь вода – все це заворожує і приваблює.

 

Ірина Гринкевич, Тетяна Купчишина