Вебінар «Таємниці давніх скарбів»

Відділення програмування

18 травня 2023

18 квітня студенти 11-ІП групи взяли участь у вебінарі, який організовував Національний банк України в рамках проекту – Музей грошей. Вебінар, який проводив доктор історичних наук Андрій Бойко-Гагарін, спрямований на надання студентам знань та інструментів, необхідних для прийняття відповідальних фінансових рішень, які сприятимуть досягненню фінансового процвітання та стійкості.

Фінансова обізнаність є важливим компонентом освіти, особливо в епоху швидких змін та складних фінансових умов. Вона допомагає молоді розуміти принципи функціонування грошей, банківської системи, кредитів, інвестицій та основних фінансових понять. Знання про фінанси дають змогу краще розуміти економічні процеси, оцінювати ризики та можливості, вміти планувати бюджет та керувати фінансами.

Участь у вебінарі "Таємниці давніх скарбів" дозволила студентам ознайомитися з історією грошей, розглянути різні види валют та їх розвиток, а також вивчити основні принципи фінансового планування та управління. Отримані знання допоможуть молоді сформувати свідому фінансову поведінку, розуміти важливість збережень, інвестицій та управління ризиками.

Юрій Коняхін,викладач історії