Традиційний флешмоб "День вишиванки"

Відділення програмування Коледж

18 травня 2023

Українська культура завжди славилася своєю красою, різноманітністю і неповторністю. Одним з символів національної ідентичності стала вишиванка - традиційна українська сорочка, розписана різнокольоровими вишивками. Кожен регіон має свої унікальні мотиви та орнаменти, які відображають його історію і традиції. З метою популяризації та збереження цієї краси та спадщини українського народу у коледжі відбувся традиційний флешмоб "День вишиванки".

Флешмоб "День вишиванки" у коледжі є чудовим способом відчути себе часткою великого національного руху, який спрямований на збереження та популяризацію української культури. Нехай вишиванка буде не лише одягом, а й символом єднання, гордості та національної свідомості. Вона нагадує нам про нашу багатовікову історію, про те, хто ми є і звідки ми родом. 

Проведення такого свята продемонструвало, що студенти та викладачі коледжу відчувають себе справжніми патріотами української історії та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

Нехай такі заходи стимулюють нас удосконалювати свої навички вишивання, вивчати традиції та звичаї наших предків. Вишиванка - це не лише чудовий національний одяг, але й рідне серцю мистецтво, яке передає нашу душу та історію. Вона допомагає нам зближуватися, створює дружню та теплу атмосферу співпереживання та підтримки. 

Також важливо пам'ятати, що "День вишиванки" - це не просто один день у році. Ми повинні носити вишиванки частіше, адже кожен день - це можливість виявити свою національну гордість та прихильність до української культури.

Тож одягайте вишиванку на будь-який смак і колір де б ви не були! Створюйте найяскравіші світлини з вами та вашими рідними у вишиванках!

Дякуємо всім за те, що коледж у цей день, замайорів різнобарвними візерунками української вишивки.

Павло Стрик, викладач