Літературний діалог за творчістю Сергія Гридіна

Відділення програмування

18 травня 2023

Студенти 33-ІП групи відділення програмування долучилися до літературного діалогу за творчістю Сергія Гридіна у рамках проекту «Велике читання 2023. Читаємо Гридіна» за участі фахівців у галузі психології, вчителів, учнів Рівненського ліцею №3, батьків. Студенти групи виступили експертами з дослідження проблем підліткового віку, яким присвячені більшість книг письменника.

Сергій Гридін – письменник і військовий ЗСУ, автор психологічної прози для юнацтва, символ нової української підліткової літератури, який чи не найперший наважився вголос говорити про теми-табу, які досі край рідко проникали в українську дитячу літературу.  Автор дуже реалістично та емоційно показує сучасне життя підлітків – їхні стосунки та внутрішні протиріччя, конфліктні ситуації та психологію мислення, агресивність та емоційність, які нерідко є причиною непорозумінь чи серйозних сварок. Його твори вражають своєю відвертістю та актуальністю проблем молодого покоління.

Співробітники бібліотеки презентували коротку добірку книг Сергія Гридіна про підлітковий вік: «Незрозумілі», «Крейзі», «Дорослі зненацька», «Не такий», «Не ангели».

У формі психологічного тренінгу студенти та учні проаналізували ситуації з навчального та особистого життя головного героя роману «Незрозумілі», провели аналогії з власним життям та життєвими історіями друзів, обговорили найпоширеніші причини конфліктів між підлітками і батьками.

Тетяна Черняк, Катерина Шапілова, викладачі