Міжнародна компанія QATestLab презентувала професію тестувальника програмного забезпечення

Відділення програмування Рада роботодавців ВП

16 травня 2023

16 травня 2023 року представники  міжнародної компанії QATestLab презентували професію тестувальника програмного забезпечення для здобувачів освіти відділення програмування. Спікерка Курмаш Оксана розповіла про напрям ІТ, який має один з етапів розробки програмного забезпечення - тестування. За її словами, професія тестувальника програмного забезпечення є сучасною та доступною ІТ-професією, основи якої можна опанувати лише за чотири тижні! Вона продемонструвала презентацію «До роботи в ІТ - один крок» від міжнародної компанії QATestLab для Рівненського фахового коледжу НУБіП України.

У 2010 році команда QATestLab зіштовхнулася з тим, що про програмування в якості майбутньої спеціальності говорили дуже багато. А ось про таку роботу в області ІТ, як тестування програмного забезпечення, розмов було мало. Але вони точно знали, що ринок софтверного тестування розвивається стрімко і потреба у кваліфікованих QA-фахівцях зростатиме з кожним днем. Тому компанія вирішила, що було б добре навчати, бажаючих будувати кар’єру в IT, такої спеціальності як тестування програмного забезпечення (і, як показав час, вони були цілком праві – зараз попит на фахівців з тестування – величезний).

Власне кажучи, так і виникла ідея створення Тренінгового центру. Спочатку QATestLab запустили офлайн курси у декількох офісах компанії. А вже через кілька років розробили і впровадили навчання онлайн. Першим онлайн курсом був курс «Основи тестування програмного забезпечення». Після перших 100 заявок зрозуміли, що рухаються у правильному напрямку.

У 2016 році QATestLab пішли ще далі та вирішили запустити дві зовсім нові програми навчання: «Основи автоматизації тестування вебдодатків», «Основи тестування ігор». Всі курси проводили онлайн. І навчатися на них можна було абсолютно безкоштовно.

За останні 10 років QATestLab допомогли більше ніж 64 000 слухачам отримати базові знання в сфері IT та зробити свої перші кроки за фахом QA Intern. У планах – запуск поглиблених програм навчання, а також розвиток курсів спеціалізованих QA-напрямів. QATestLab точно знають, що стати IТ-фахівцем – це просто!

Розповідь містила багато цікавого про професію тестувальника програмного забезпечення, адже не кожен розробник бачить недоліки програмного продукту, оскільки під час написання коду "не помічає" похибок у своїх стандартних діях.

Що таке тестування програмного забезпечення, в чому його суть і значення? Хто такий QA Engineer, або тестувальник програмного забезпечення: що робить, чим цікава професія? Як стати тестувальником: можливості навчання, про курс навчання тестуванню? Про працевлаштування у компанії QATestLab: можливості, вакансії, поради - на всі ці питання спікерка Оксана дала відповідь і спрямувала здобувачів освіти до опанування професії QA Engineer.

Активним студентам були вручені сувеніри та подарунки від QATestLab.

Компанія QATestLab познайомила з навчальним безкоштовним курсом та своєю компанією. Це став безкоштовний шанс освоїти нову професію QA Engineer та змінити своє життя назавжди!
Реєструйтесь на курси QATestLab та зробіть крок назустріч новій спеціальності!
Сайт компанії: https://qatestlab.com/ 
Сайт відділу навчання: https://training.qatestlab.com/
Оксана Курмаш, керівниця відділу навчання компанії
+38096 455 87 34, webinar@qatestlab.net 
Ірина Якимчук. завідувач відділення програмування