Образ матері у літературі. 14 травня - День матері в Україні

Бібліотечно-інформаційний центр

14 травня 2023

Мамо, я тебе вітаю,

Від душі тобі бажаю:

Щастя, миру і тепла,

Більше щирості й добра!

Ольга Науменко

 

Мама завжди залишається найважливішою людиною в нашому житті, нашою опорою та підтримкою, навіть якщо "малюку" вже більше 30 років.

У більшості країн світу, у тому числі і в Україні, свято відзначається у другу неділю травня. 2023 року День матері святкується 14 травня.

Історія свята сягає корінням у початок  20 століття. У 1908 року американка Анна Джервіс запропонувала заснувати День матерів. Незадовго до цього померла мати Джервіс, і американка хотіла  щоб усі діти на Землі щороку вшановували своїх мам. Вона довго надсилала листи з ініціативою і досягла результату - у 1910 році американський штат Вірджинія перший визнав День Матері як офіційне свято. Поступово свято набуло всесвітньої популярності.

День матері - це одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити.

Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. І невипадково - від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть в дружній родині й під опікою щасливої матері.

В цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих мам з їх святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.

У бібліотечно-інформаційному центрі коледжу для відвідувачів розгорнута    книжково-ілюстративна виставка «Обрах матері у літературі».

 

Світлана Андрійчук, провідний бібліотекар БІЦ

 

Джерело: https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=99&year=2023