Незабутня пригода в Карпатах

Відділення програмування

09 травня 2023

У вихідні дні студенти 33-ІП групи разом із куратором мали нагоду відправитися у захоплюючу подорож величними Карпатами.

Карпати - це природний край, де зустрічаються гори, водоспади, печери та живописні полонини. 

Наша пригода почалася з відвідування Кришталевих печер, одного з найвідоміших туристичних об'єктів Тернопільської області. Підземні ходи, заповнені неймовірно красивими сталактитами та сталагмітами, перенесли нас у світ загадковості та таємниць. Кожен крок в цих печерах був для нас новим відкриттям.

Після захоплюючого досвіду в печерах ми вирушили до водоспаду Гук. Звук води, яка зривається з величезної висоти, наповнив нас почуттям могутності природи. Чарівний пейзаж, де вода здіймається високо вгору і падає вниз, залишив у наших серцях незабутнє враження.

Наступного дня наша подорож продовжилася сходженням на гору Хомяк. Випробування сил на здолання височини виявилося захоплюючим і доволі складним. Хоча трекінг на гору був вимогливим, наші зусилля були винагородженні неймовірними краєвидами з вершини. Ми насолодилися відчуттям свободи, стоячи на вершині гори і споглядаючи безмежні простори навколо та в далечині споглядали найвищу гору Українських Карпат Говерлу.

Після довгого дня на горі ми вирішили відпочити на полонині Хомяків. Де дихали свіжим гірським повітрям та смажили шашлик.

І, звичайно ж, ми не могли пропустити можливість відвідати чан, де  зануритися в гарячу воду та розслабитися після довгого дня на горах. Це була чудова нагода відновити свої сили та енергію перед наступним днем нашої подорожі.

Останній етап нашої подорожі в Карпатах - відвідування Яремче та водоспаду Прибій. Яремче - це чудове містечко в Карпатах з великою історією та багатою культурною спадщиною. Ми відвідали ярмарок, де місцеві ремісники продавали свої вироби та спробували найсмачніші страви карпатської кухні та напої, і наші смакові рецептори були в захваті.

Поїздка в Карпати була незабутньою пригодою.

Черняк Тетяна, викладач