Засідання студентської ради технічного відділення

Технічне відділення

08 травня 2023

Сьогодні було проведено чергове засідання студентської ради технічного відділення, на якій були присутні як студентський актив, так і представники педагогічного колективу ВСП "РФК НУБІП України". Присвячене воно було внесенню змін до діючих освітньо-професійних програм "Геодезія та землеустрій" та "Будівництво та цивільна інженерія", освітньо-професійного ступеня "Фаховий молодший бакалавр" та ступеня вищої освіти "Бакалавр". Розглянувши проєкт освітньо-професійної програми «Геодезія та землеустрій», розроблений робочою групою Студентська Рада пропонує, з метою підвищення конкурентоспроможності молодих фахівців на ринку праці, поглибити вивчення навчальної дисципліни «Фотограмметрія», збільшити кількість кредитів, відведених на її вивчення з 4,5 до 5, здійснювати вичитку дисципліни впродовж двох навчальних семестрів замість одного та ввести до навчального плану новий курсовий проєкт з цієї дисципліни. Для добувачів освіти   ОПС «Фаховий молодший бакалавр» спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія збільшити кількість кредитів з дисципліни “Інженерна геодезія” з 4,5 до 5.

Рівненський фаховий коледж реалізує освітньо-професійну програму «Геодезія та землеустрій» ступеня вищої освіти «Бакалавр» з 2018 року. У 2020 році освітня програма «Геодезія та землеустрій» вдало пройшла акредитацію в Національному агентстві із забезпечення якості вищої освіти України, сертифікат про акредитацію № 1637, рішення від 16.06.20 р. В 2021 році з ініціативи проектної групи та адміністрації НУБіП України, програма та відповідний навчальний план зазнали модернізації у зв’язку із впровадженням стандарту вищої освіти за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій» для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Враховуючи досвід реалізації модернізованої освітньо-професійної програми з 2021 року, досвід вступу до магістратури випускників-бакалаврів минулих років, постійні зміни умов прийому у закладах вищої освіти спрямовані на підвищення контролю оволодіння студентами іноземними мовами, необхідно у 2023-2024 році провести чергову модернізацію освітньо-професійної програми «Геодезія та землеустрій», в якій передбачити збільшення обсягу вивчення іноземної мови. У зв’язку з цим члени Студентської Ради запропонували збільшити обсяг аудиторного навантаження з дисципліни «Іноземна мова» та продовжити її вивчення впродовж всього терміну навчання на бакалавраті, а не лише на двох останніх курсах.

Також Студентська Рада пропонує додати до переліку обов’язкових навчальних дисципліну “Безпека життєдіяльності та цивільний захист населення” для студентів за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти  спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія»

 На заході були присутні заввідділенням Сергій Шалай, к.с.-г.н. Вадим Люльчик, голова циклової комісії будівельних дисциплін Ірина Чорна, викладачі землевпорядних дисциплін Рудько Ольга та Неля Кийко, викладач циклової комісії будівельних дисциплін Степан Шаперчук та учасники зустрічі Єлизавета Опанасець, Кулай Христина, Олена Сіроштан, Софія Ворожбит, Софія Смоляк Стефанишин Ангеліна та Усик Неля.

 

 Вадим Люльчик, к.с.-г.н., 

викладач-методист землевпорядних дисциплін