Перемагають ті, хто пам’ятає правду

Технічне відділення Юридичне відділення

08 травня 2023

Студенти 11-Б групи технічного відділення та 23-Ю групи юридичного відділення доєдналися до національно-патріотичного  заходу «Перемагають ті, хто пам’ятає правду», який приурочений Дню пам’яті і примирення та Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні,  який відбувся у  «Світлиці» Рівненської обласної бібліотеки.   

Відзначати День памʼяті та примирення 8 травня – європейська традиція вшанування жертв Другої світової війни, яку українська держава послідовно впроваджує після Революції гідності. Сучасна війна на теренах України також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва рф. Тому сьогодні  надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом та переміг його.

Програма заходу передбачала:

  • Виступ «Історична різниця між 8 і 9 травня» – професор історії Андрій Жив’юк, Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені Степана Дем’янчука;
  • Відеопроект від Українського інституту пам’яті «Міф про «Велику Вітчизняну війну»;
  • Історична довідка: «Відзначення Дня памʼяті та примирення (Victory in Europe Day) в Україні за європейською традицією».

Ірина Чорна, Катерина Шапілова, викладачі