Перші навчальні практики з геодезії у студентів землевпорядників

Технічне відділення

04 травня 2023

Цьогорічна весна для студентів 2-го курсу спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» запам’ятається як період перших навчальних практик з дисципліни «Геодезія». Під час геодезичних практик здобувачі закріплюють свої теоретичні знання та отримують практичні навички роботи з геодезичними приладами та проведення різного роду знімання території. Адже, до основних фахових компетенцій відноситься – здатність виконувати топографо-геодезичні роботи для забезпечення всіх заходів із землеустрою.

Відзначимо, що освітньою програмою фахового молодшого бакалавра передбачено проведення таких практик як:

- Теодолітне знімання;

- Геометричне нівелювання;

- Мензульне знімання;

- Створення опорових мереж.

Керівники практики є викладачі, які мають великий стаж роботи у  проектних землевпорядних організацій Рівненщини. Це викладачі геодезії Петрова Ольга Миколаївна, Люльчик Вадим Олександрович, Біда Петро Іванович, Кийко Неля Миколаївна.

Під керівництвом досвідчених викладачів студенти ознайомлюються з азами своєї професії: будовою приладів, методикою проведення зйомок, оформлення матеріалів знімання за допомогою сучасних геодезичних програм. Самі практики проходять як в польових умовах, так і в аудиторіях.

Зазначимо, що навчальні і виробничі практики у майбутніх землевпорядників заплановані таким чином, щоб за період навчання вони набули навички з всіх видів знімання – наземного, аерознімання, дистанційного зондування землі.

Ольга Петрова, викладач землевпорядних дисциплін, керівник геодезичних практик