Робота наукового гуртка "Бухгалтер"

Економічне відділення НУБІП Гурток Бухгалтер

03 травня 2023

У рамках роботи наукового гуртка «Бухгалтер» 03 травня 2023 р. було проведено зустріч з представниками базового університету НУБіП України, а саме доктором економічних наук, професором кафедри інноваційної діяльності в АПК Витвицькою Ольгою Данилівною. У зустрічі прийняли участь студенти 4-ОБ та 5-ОБ груп, а також викладачі коледжу: к.е.н. Немкович О. Б., к.е.н., доцент Гнатюк А. А., Чернега І. Г., Матвійчук Л. А.

У ході заходу відбулась дискусія щодо важливості бухгалтерського обліку в системі управління інноваційною діяльністю. Обговорювалися питання, пов’язані з управлінням процесами економічного зростання підприємства на основі інноваційних технологій, що потребує відповідного обліково-аналітичного забезпечення розробок та впровадження інноваційних проектів, вирішення інноваційних проблем розвитку підприємництва тощо. Наголошувалось, що серед важливих завдань обліку має бути завдання генерування інформації для управління інноваційною діяльністю, оскільки без останньої неможливим є інтенсивний розвиток економіки.

Таким чином, трансформація системи бухгалтерського обліку в інноваційній економіці інформаційного суспільства – це ті питання, які повинні активно досліджуватися здобувачами для набуття професійних компетентностей, які дадуть можливість успішно адаптуватися до змін на ринку праці.

 

К. е. н. Немкович Оксана Борисівна