Знайомство Global Grid for Learning з відділенням програмування ВСП "РФК НУБіП України"

Відділення програмування

02 травня 2023

Сьогодні, 02 травня 2023 року, до студентів відділення програмування ВСП "РФК НУБіП України" завітали представники Global Grid for Learning Alex Stasuk, Andy Nahorniuk та Oleksandra  Kalenska

Темою зустрічі стала розповідь Олександра "Що я хотів би знати про ІТ?" Він поділився досвідом як краще "зайти" в ІТ. Також дав поради, що потрібно знати та чого потрібно прагнути, щоб "... добре заробляти в цій галузі, а якщо володієш англійською - то зароблятимеш ще більше..." Знання англійської мови є важливою складовою успішної кар'єри в ІТ-індустрії, оскільки більшість документації, комунікації з клієнтами та співробітниками, а також інструкцій для розробки програмного забезпечення здійснюється англійською мовою. Тому компанії можуть встановлювати різні рівні заробітної плати для працівників, залежно від рівня їхніх знань англійської мови, що є стимулом для працівників вивчати мову та покращувати свої професійні навички.

Далі йшла мова про те, що потрібно опановувати для кар'єрного росту і збільшення оплати за виконані роботи. Про це розповів Andy Nahorniuk, який опанував фах будівельника, а зараз працює координатором ІТ проєктів. Andy project coordinator компанії Global Grid for Learning, доповнив доповідь Олександра, наголошуючи на важливості самоосвіти та постійного вдосконалення своїх навичок в ІТ-індустрії. Він також надав студентам корисну інформацію про можливості стажування та роботи в компанії Global Grid for Learning. Окрім важливості самоосвіти та знання англійської мови, він також наголошував на тому, що успіх в цій галузі залежить від багатьох факторів, таких як вміння працювати в команді, вміння розв'язувати складні проблеми та швидко адаптуватись до змін. Також ділився досвідом відбору кандидатів на роботу в компанії та розповідав про те, які навички та якості вважаються важливими для успішної кар'єри в ІТ-індустрії. Також було зазначено про те, що робота в цій галузі може бути дуже цікавою та різноманітною, а професійний розвиток може бути досить швидким та успішним.

Після виступів спікерів, студенти та викладачі мали можливість задати питання гостям та отримати відповіді на них. Учасник Rivne It Cluster, також оглянули базу відділення програмування. Вразив "рух" та "життя", яке можна було прослідкувати під час огляду коледжу: "Помітно, що тут проходить освітній процес у гарному закладі з затишною територією", сказав Алекс.

Представники компанії також розповіли про можливості подальшої співпраці зі студентами та викладачами. Зустріч була корисною для здобувачів освіти, які отримали нові знання та поради від досвідчених фахівців ІТ-індустрії. Вони також зрозуміли важливість володіння англійською мовою та постійного самовдосконалення для успішної кар'єри в цій галузі.

Павло Стрик, викладач

Ірина Якимчук, завідувач відділення програмування