Профорієнтаційна робота

Відділення програмування

28 квітня 2023

Завдання профорієнтаційної роботи полягає в ознайомленні майбутніх абітурієнтів з професіями та освітніми програмами, правилами їх вибору. Адже  правильний вибір професії зумовлює моральне задоволення, позитивну самооцінку, високу продуктивність праці.

З метою профорієнтації, викладачі та студенти відділення програмування ВСП «Рівненський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України» відвідали:

  1. Рівненський ліцей №24 Рівненської міської ради (Юрій Коняхін, викладач);
  2. Рівненський ліцей № 9  Рівненської міської ради (Мирослава Сорока, викладач);
  3. Рівненський ліцей №12 Рівненської міської ради (Валерій Доброжанський, Іван Прокопчук, студенти 11-ІП групи);
  4. Рівненський ліцей №17 Рівненської міської ради (Дарія Дубинецька, Ангеліна Борчук, Ілона Герасимова, студенти 11-ІП групи);
  5. Рівненський ліцей №18 Рівненської міської ради (Ярослав Вознюк, Ігор Черняк, студенти 11-ІП групи).

Під час зустрічей була проведена роз’яснювальна робота для учнів, щодо особливостей вступної кампанії 2023 для здобуття освiтньо-професійного ступеня фаховий молодший бакалавр на денну та заочну форми навчання, а саме:

- про олімпіаду зі вступу у коледж;

- про день відкритих дверей;

- підготовчі курси до вступу в коледж;

- терміни прийому документів;

- освітні програми;

- документи, які необхідні при вступі;

- терміни вступних випробувань;

- формування рейтингових списків та зарахування абітурієнтів.

Учасники заходу мали змогу ознайомитися з різними професіями, що навчаються в коледжі, дізнатися про вимоги та можливості працевлаштування після отримання диплому, а також задати запитання, які їх цікавили. Також їм було надано довідкові та рекламно-інформаційні матеріали щодо можливості отримання освіти у ВСП «РФК НУБіП України».

Для багатьох відвідувачів зустріч стала важливим кроком у виборі майбутньої професії та плануванні кар'єри. Коледж дякує за співпрацю школам та планує продовжувати подібні заходи в майбутньому.

Павло Стрик, викладач