ІТ марафон «Розробка рішень покращення тимчасових умов проживання ВПО»

Відділення програмування Технічне відділення Коледж

28 квітня 2023

Відокремлений структурний підрозділ «Рівненський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України» з нагоди 125-ї річниці НУБіП України проводив ІT марафоні «Розробка рішень покращення тимчасових умов проживання ВПО».

ІT марафон покликаний об’єднати навчальні заклади України, ІТ компанії та соціальні служби з метою розробки ефективних рішень переобладнання місць проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО) за допомогою ІТ рішень та виявлення фахових здібностей у здобувачів освіти.

Тому, 28 квітня 2023 року, відбулася ознайомча зустріч, на яку завітали 12 команд-учасників з різних навчальних закладів та куточків України. Це Національний університет біоресурсів і природокористування України, ВСП "Бережанський ФК НУБіП України", ВСП "Боярський ФК НУБіП України", ВСП "Ніжинський ФК НУБіП України", ВСП "Ірпінський ФК НУБіП України", Рівненський фаховий коледж економіки та бізнесу, Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем'янчука та ВСП "Полтавський політехнічний  ФК Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут".

Війна, що триває в нашій Україні наклала свій відбиток на усіх без винятку свідомих особистостей. Та є ті, для кого ця війна змінила все. Це мужні люди, які змушені були залишити все і тікати з своїх власних домівок через російську окупацію. Мова йде про внутрішньо-переміщених осіб.

Важко зрозуміти наскільки це важко – втративши все, починати з нуля, з чистого аркушу. Саме тому, ми поставили собі за мету спроектувати комфортні умови для проживання ВПО, що і є завданням марафону.

Допомогли учасникам зрозуміти складність житлових умов ВПО, у місцях компактного проживання, спікери події:

Марина Павлюченко, голова ГО «Всеукраїнське об'єднання переселенців», членкиня ГО «Жіноча взаємоДія» (керівниця проекту K.A.V.A.), адміністраторка телеграм каналу ВПО Рівне, фасилітаторка ГО «Крим СОС», фахівець із соціальної роботи КЗ «Ветеранський простір» РОР, координаторка Рівненського обласного волонтерського штабу (що стосується ВПО);

Юрій КУКЛА, завідувач сектору у Рівненській області Міністерства у справах ветеранів України;

Олександр МАТВІЮК, радник міського голови з питань планування та забудови міста Рівне директор, головний архітектор проєктів ТОВ «Орбiтa Будпроeкт», голова правління Рівненької обласної організації спілки архітекторів України;

Андрій БІЛЕЦЬКИЙ, керівник дизайн-студії «OSHATNO» дизайнер;

Ірина ЧОРНА, Павло СТРИК, викладачі ВСП «РФК НУБіП України».

Матеріали виступів спікерів

Умови проведення марафону

  • придумати назву команди;
  • згенерувати ідею дизайну інтер’єру;
  • продумати засоби реалізації проєкту;
  • розробити проєкт дизайну;
  • створити Landing page для розміщення та представлення проєкту;
  • продемонструвати результат на фінальній зустрічі.

Дизайн можна розробляти для будь-якого приміщення у місцях компактного проживання. Це можуть бути будь-які місця:

  • дитячі садочки
  • школи
  • сільські клуби
  • спортивні зали.

Більш комфортним варіантом є гуртожитки різних навчальних закладів.

 Також можливе розміщення людей у:

  • модульних містечках,
  • літніх санаторіях санаторіях,
  • санаторіях, які пристосовані для тривалого проживання.

Тому варіантів може бути багато.

Підсумкова зустріч відбудеться 06 травня 2023 року, на якій будуть представлені найкращі проєкти та здійснена їх оцінка зацікавленими сторонами для визначення переможців.

Отже, умови для вдалого старту створені! Тому хочемо побажати командам успішно розробити проєкт дизайну приміщення та достойно представити перед кваліфікованим журі 06 травня 2023 року.

Оксана Нікітська, модератор події ІТ марафон

ФОТО: https://drive.google.com/drive/folders/1uK7ykTdchq_QM5t8mDSUNBf6Aj3w9cTA?usp=sharing