Hackathon "Інновації для Перемоги"

Відділення програмування

27 березня 2023

У ці вихідні дні - 25-26 березня 2023 року Хмельницький ІТ Кластер запросив рівненських айтішників на Hackathon "Інновації для Перемоги", ціллю якого є покращення роботи військових дронів. Захід проводився в режимах офлайн та онлайн.

У заході взяли участь чотири команди offline та три команди online, з яких дві команди утворилися безпосередньо на Хакатоні: 

  • The Silver Beast,
  • PsiChi,
  • Gamma,
  • "95",
  • KNWave,
  • SDP,
  • Без назви.

Протягом двох днів команди працювали над вирішенням поставлених задач та успішно презентували свої напрацювання.

Цілі та завдання Хакатону:

  1. Покращення точності та ефективності функцій дронів.
  2. Оптимізація роботи та забезпечення більш точного та надійного керування дронами.
  3. Детекція ворожих дронів та засобів ворожої РЕР.

Перед початком заходу виступили Максим - розробник ударних безпілотників (Maximka#7624),Артем Новосельський - військовий, оператор БПЛА (Bad_Phoenix#7980),Вʼячеслав Нагнибіда - маркетолог Anvi, Олександр Галицький - представник Anvi (lex.h#7184),Владислав Сорокін - проєктний менеджер, AnviВіктор Тершівський - представник Global Partner Soft.

Команди оцінювали: Степан Танасійчук - голова ІТ Кластера міста Хмельницького,Олександр - керівник проєкту з розробки ударних БПЛА,Володимир Швець - головний інженер-програміст ХМКП «Хмельницькінфоцентр», Катерина Черногоренко, керівник "Армія дронів",Вадим Юник, ГО Аеророзвідка, Олександр Маріковський, народний депутат України.

Представляли Рівненщину наші студенти 33-ІП групи у форматі онлайн: Кузьмич Валентин, Мельник Дмитро, Свінтозельський Роман та Цвєтков Владислав, Ющишин Назар. Їм допомагали викладачі Кот Василь, к.т.н, керівник гуртка "Робототехніка та Іот речей" та Черняк Тетяна керівник гуртка "Програміст". Студенти розробили наступну задачу «Орієнтування дрона в просторі за допомогою оптичної системи».

Хмельницький ІТ  кластер подякував усім за участь та побажали не зупинятися у своїх досягненнях! Переможцями стали команди "KNWave" та "PsiChi" з перемогою у цьому не простому челенджі!

Представники Міністерства цифрової трансформації України, Аеророзвідки / Aerorozvidka та Народний депутат України Олександр Маріковський, які були запрошені для оцінювання команд, пообіцяли переможцям - 10 000 $. Отже, дві команди переможців отримають по 5 000 $ на доопрацювання та реалізацю прототипу власної ідеї.

З креативною та цілеспрямованою молоддю наша країна неодмінно швидше отримає Перемогу!
Слава Україні!

Тетяна Черняк, викладач