«Мавка. Лісова пісня» - довгоочікувана прем’єра

Економічне відділення Технічне відділення Юридичне відділення

20 березня 2023

Студенти  21-Б групи технічного відділення, 23-Ю групи юридичного відділення, 21-О групи економічного відділення «Рівненського фахового коледжу НУБіП України» переглянули мультфільм  «Мавка. Лісова пісня», який створений за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня», що відображає самобутність українських звичаїв, обрядів, традицій, багатство міфологічних уявлень,  різноманіття гуцульського колориту. За основу локацій мультиплікатори взяли українську природу, зокрема, поліські ліси.

Творіння української студії Animagrad є не лише довгоочікуваною українською прем’єрою (шлях до глядача тривав 8 років), а й європейською, оскільки показ цього повнометражного мультфільму охопить Францію, Італію, Румунію, Угорщину, Словаччину, Болгарію, Чехію,  Хорватію, Велику Британію, та Латинську Америку, Австралію, Нову Зеландію, Південну Корею та інші країни.

Історія стрічки «Мавка. Лісова пісня» - це класична картина протистояння добра й зла, де перемагає кохання. Але вона не загорнута у екологічний памфлет, не доносить ідей про необхідність вміти приймати інших, і навіть не прикрашена смутком за дедалі більшою індустріалізацією нашого суспільства. Це звичайна собі боротьба добрих жителів лісу і поганої Килини, що заважає всім жити у злагоді та любові. Творці мультиплікаційної роботи наголошують, що мультфільм має дві місії: привернути увагу до екологічних проблем в Україні, а також експортувати українську культуру в усіх її проявах на весь світ. 

Отож, мультфільм «Мавка. Лісова пісня» не лише найдорожча українська мультиплікаційна робота, а яскрава, дотепна та осучаснена екранізація драми-феєрії Лесі Українки, яка розрахована  на різновікову аудиторію.

Катерина Шапілова, викладач української мови і літератури