Патріоти України: Історія та сучасність

Технічне відділення Коледж

16 березня 2023

У рамках "Тижня землевпорядних дисциплін" проведено засідання Клубу "Моя маленька Батьківщина"- інтерактивний проект "Патріоти України: Історія та сучасність" - учасники представили та обговорили актуальні питання з теми "Земля України і війна". Модератором та головним організатором заходу з 2014 року є викладач землевпорядних дисциплін, Відмінник аграрної освіти України, викладач-методист Бусленко Галина Михайлівна.

Галина Михайлівна виступила з вступним словом до учасників заходу в якому підкреслила що патріотизм складає найважливішу ціннісну основу будь-якого суспільства і виступає не лише чинником інтеграції української нації, а й суттєвим внутрішнім мотивом для саморозвитку.

Стейкхолдерами проекту цього року також були:

Русіна Неля Григорівна кандидат педагогічних наук, голова циклової комісії, викладач–методист, яка розповіла присутнім «Про українського Дон Кіхота, головного ткача матеріальної тканини нашої історії» Чикаленка Євгена Харламовича. На його честь не назвали вулицю в Києві. Однак якби не він, третина людей зі шкільних підручників ніколи туди б не потрапили. Це він любив повторювати, що Україну слід любити до глибини власної кишені.

Талімончук Олександр Григорович  заступник директора з виховної роботи, Відмінник освіти України, викладач історії. Тема доповіді – «Патріотизм зараз, через рік жахливої загарбницької війни Росії проти України».
Хто насправді є патріотом воїн який розмовляє російською та знаходиться сьогодні під Бахмутом, чи той хто розмовляє українською але думає як покинути країну?!

Кротюк Владислав Сергійович викладач історії з темою виступу – «Фашизм як явище. Сучасна Росія - послідовник фашизму.» Різновид політичного режиму, а також радикальна авторитарна імперіалістична політична ідеологія, характерними ознаками якої є сильний культ особи, мілітаризм, тоталітаризм, імперіалізм та ідея єднання, мобілізації нації й держави проти ворогів, ідея постійної війни і панування.

Коняхін Юрій Олександрович викладач історії, тема виступу – «Остання антиколоніальна війна у Європі, або чому здатися для України - неможливо.» Повернув студентів до витоків наших відносин з московщиною,

Народ, який не знає своєї історії, приречений на її повторення. Нарешті потрібно розірвати цей вузол і закласти в наш генетичний код нації, нашого одвічного ворога, який не визнає ні нашу націю, ні нашу мову та культуру. Наш ворог стає для нас другом, лиш з метою завдати нам ще більш смертоносного удару і москва це показує вже не вперше.  Як казала уродженка Києва, Голда Меїр: "Бути чи не бути це не питання компромісу".  Тому ніякого компромісу і ніколи. Давайте виправляти помилки історії, а не повторювати їх і думати що ну з нами точно буде  не так!

Виступи також презентували студенти коледжу:

  • Мольдван Іван (41-З група) - "Земля України і війна": що треба буде робити ,щоб відновити нашу землю після перемоги "
  • Зінченко Євгенія (11-З група) -  "Війна Росії у Сирії"
  • Михайленко Альбіна та Ковалевич Софія (22-Ю група) – «Україна не переможна допоки є жінка»
  • Радіон Дарина (21-М група) – «Випускники коледжу, які загинули захищаючи свою країну»

Історія – скарбниця наших діянь, свідок минулого, приклад і повчання для сьогодення, застереження для майбутнього.

 

Дякуємо всім учасникам заходу!

 

Галина Бусленко, викладач землевпорядних дисциплін

Юрій Коняхін, викладач історії