Майстер-клас з виготовлення «окопних свічок» для ЗСУ

Технічне відділення

14 березня 2023

Сьогодні, у День добровольця, студенти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» та  викладач землевпорядних дисциплін Рудько О.М. навчалися виготовляти окопні свічки. Наставниками по виготовлю стали Завалюк Мирослав, Мельничук Софія та Ткач Ілля представники Гончаренко центру Рівне. Майстер клас розпочинався під час тривоги і проходив в бомбосховищі гуртожитку №1. Після закінчення тривоги була змінена локація на аудиторію №61.

Молоді люди презентували студентам види діяльності, події та заходи, які відбуваються у Гончаренко центрі. Левовою частиною діяльності центру є волонтерство, яке проявляється у різних ініціативах. Саме створення «окопних свічок» є важливим частиною такої роботи.

Як заначив Ілля Ткач: «такою свічкою можна врятувати життя людей у підвалах, які залишилися без електро- та газопостачання. Підсушити одяг, зігрітися чи приготувати їжу. Одна така свічка в бляшанці може горіти від двох до п’яти годин». Процес виготовлення не є складним. «Окопні» свічки роблять у металевій тарі з-під консервів. Тришаровий гофрований картон ріжуть на смужки, скручують та вкладають у бляшанки. Парафін та віск переплавляють, після чого заливають у вже підготовлені місткості з картоном.

У цілому атмосфера заходу була доброзичлива. Студенти набули навики з виготовлення таких важливих у наш час речей, а саме «окопних свічок». І ніякі повітряні тривоги не зламають дух нашої молоді та всі наші сили будуть направлені на перемогу. Слава Україні!!!

Відео заходу: https://www.facebook.com/GoncharenkoCentreRivne/

Ольга Рудько – викладач землевпорядних дисциплін.

.