Майстер-клас  «Використання геостатистичного інструментарію для вирішення моніторингових задач»

Технічне відділення

14 березня 2023

14 березня 2023 року викладачем Булакевичем Сергієм було проведено відкрите заняття у формі майстер-класу  «Використання геостатистичного інструментарію для вирішення моніторингових задач». Учасниками були студенти та викладачі спеціальності «Геодезія та землеустрій».

Під час майстер-класу розглянуто принципи геостатистичного моделювання, локально-стохастичні методи просторової інтерполяції, питання побудови і оптимізації варіограмної моделі а також оцінка точності геостатистичнх моделей. Цікавим був досвід практичного застосування геостатистичного інструментарію при проведенні моніторингу ґрунтового покриву Рівненської області.

Було акцентовано увагу на зв'язок геостатистики із географічними інформаційними системами (ГІС). Адже ГІС –  це інструмент, який використовується для створення та керування картами та іншими просторовими даними.

У майбутньому студенти-випускники коледжу зможуть використовувати сучасний ГІС-інструментарій, щоб аналізувати дані та створювати цифрові моделі і карти, які використовуються для прийняття рішень у різних галузях, таких як геологія, землеустрій, екологія, географія.

 

Сергій Булакевич, викладач землевпорядних дисциплін