Персональна виставка картин Трохимчук Оксани

Технічне відділення

13 березня 2023

13 березня 2023 року у стінах коледжу відбулася персональна виставка картин Трохимчук Оксани, студентки 5-ЗБ групи спеціальності геодезія та землеустрій. Вона була приурочена до тижня землевпорядних дисциплін. Метою виставки є презентація талановитих студентів технічного відділення. 

Трохимчук Оксана є художник аматор. Вона народилася в с. Зелене  Володимирецького району Рівненської області. Свій творчий шлях розпочала з навчання у загальноосвітній школі с. Зелене, де з малечку захопилася мистецтвом. Сьогодні вона – здобувач освіти  першого (бакалаврського) рівня спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій».  Оксана є найкращою серед студентів бакалаврів. Вона учасник багатьох наукових конференцій і конкурсів, де здобувала перемоги. Так, у 2022 році вона отримала перемогу  на Всеукраїнському конкурсі студентських проєктів «ВІД ІДЕЇ ДО УСПІХУ» у номінації «Проєкти розвитку громад», який проводив Національний університет біоресурсів і природокористування України.

Наразі у доробку юної мисткині є до трьох десятків картин, серед яких  картина «Червона калина» була нагороджена дипломами І ступеня в номінації «Образотворче мистецтво – живопис» категорія «Аматори» Відкритого патріотичного фестивалю-конкурсу «Народ-герой героїв появляє».

Ця виставка є першою у її житті, на яку вона представила частину своїх творів. Яскраві за кольором роботи  передають відчуття внутрішнього світу, це  те, що її бентежить, що їй подобається, що її надихає. У кожній картині присутній дух чарівної казки. Це не казка для дітей, яким бракує веселощів. Це казка, яка є дороговказом людям мислячим  у доросле життя. Адже мистецтво – це добро, це прагнення до кохання, це виявлення свого внутрішнього світу. І саме цим роботи Оксани й  притягують до себе.

На виставці панувала доброзичлива атмосфера. Студенти та викладачі вітали  художницю із її дебютом та щиро бажали подальших творчих звершень. 

 

Неля Русіна, викладач землевпорядних дисциплін

Вадим Люльчик, куратор 5-ЗБ групи

.