Найвідоміші жінки давньої та сучасної України. До Міжнародного дня прав жінок та миру

Економічне відділення Бібліотечно-інформаційний центр Гурток Бухгалтер

07 березня 2023

7 березня 2023 року у бібліотечно-інформаційному центрі коледжу провідним бібліотекарем Петренко Г. І. для здобувачів освіти 21-О групи (куратор Обарчук  Е. В.) був проведений бібліографічний огляд-презентація «Найвідоміші жінки давньої та сучасної України». На заході були присутні також члени гуртка «Бухгалтер».

В історії людства є чимало видатних жінок. Українська жінка – особливий феномен, що немає аналогів у світі. Своєю багатогранною діяльністю видатні українські жінки вплинули на розвиток і становлення світових та української держав. Вони внесли вагомий внесок у культуру, мистецтво, освіту, спорт, науку, літературу і багато інших сфер цивілізації. А також протягом багатовікової історії щиро вболівали за свою країну та її соціально-економічний розвиток. Сильні і незламні духом, професійні і відважні, вони і зараз зі зброєю в руках боронять нашу Україну.

Вісім українок увійшли до проекту ВВС (Британська Телерадіомовна Корпорація) "100 жінок" у 2022 році.

Серед яких: Олена Зеленська –  перша леді України, Юлія Паєвська(Тайра) – парамедикиня, Юлія Сачук – захисниця прав людей з інвалідністю, Олександра Матвійчук  –  нобелівська лауреатка, яка захищає права людей, Марина Вязовська – математикиня, Крістіна Бердинських – журналістка, Ірина Кондратова – лікарка-педіатр, Яна Зінкевич – політикиня і фронтова медична волонтерка.

 Активну участь у проведенні заходу взяли здобувачі освіти, члени гуртка «Бухгалтер» 21- О групи Лозовська Богдана, Сєдова Богдана, Мошкун Роман та Казмірук Христина.

З підготовленої презентації та перегляду літератури «Славетні жінки України» присутні дізналися багато цікавої інформації про найвідоміших жінок України від княжих часів і до сьогодення.

 

Зі святом любі жінки! Все буде Україна!

 

Галина Петренко, провідний бібліотекар БІЦ