Науковий семінар «Управління земельними ресурсами і розвиток ринку землі. Правові засади, інструменти, програми і можливості фінансового сприяння в ЄС»

Технічне відділення

06 березня 2023

3 березня 2022 року студенти спеціальності 193 взяли участь у науковому семінарі на тему «Управління земельними ресурсами і розвиток ринку землі. Правові засади, інструменти, програми і можливості фінансового сприяння в ЄС», який провели факультет землевпорядкування НУБіП України та Німецько-український агрополітичний діалог (APD).

Формат: онлайн-зустріч.

Спікер-лектор: Проф. др Тео Кьоттер,  Інститут геодезії і геоінформації Університет Бонн.

Програма семінару включала питання:

  1. Поняття і концепції управління земельними ресурсами
  2. EUREK і Територіальний порядок денний ЄС 2030
  3. Охорона природи і захист клімату в рамках САП і Зеленого курсу
  4. Європейський розвиток міст і Нова Лейпцизька хартія
  5. Ринок землі : розвиток і потреба в діях.

Під час лекції професор др Тео Кьоттер зазначив,  що на шляху до членства у Європейському Союзі, Україна вже в найближчі роки повинна не просто наблизити, а системно привести законодавство у відповідність до правової системи ЄС.  Він ознайомив слухачів із  європейськими підходами до регулювання земельних відносин, директивами, рішеннями, правовими інструментами та програмами у ЄС, які регулюють питання управління земельними ресурсами і доступом на ринок земель.

Цей захід не є разовою акцією. Планується провести ряд лекцій, під час яких експерти з Польщі, Словенії, Естонії, Латвії, Литви, Болгарії та інших європейських країн поділяться цінним досвідом адаптації  вітчизняного законодавства до законодавства ЄС, розкажуть про помилки які були допущені, та про виклики і можливості, які несе членство в ЄС. 

Учасники отримали  матеріали семінару та пройшли тестове опитування.

Неля Русіна, голова циклової комісії землевпорядних дисциплін