Гостьова лекція "Природокористування. Природоохоронні технології"

28 лютого 2023

28 лютого 2023 року відбулася гостьова лекція у групах 21-З та 22-З з предмету "Технології". Тема заняття "Природокористування. Природоохоронні технології" спонукала викладача Галину Бусленко запросити Карпенко Мар'яну, ученицю 9-А клусу Рівненського ліцею "Колегіум", вихованку екологічного центру Палацу дітей та молоді. Мар'яна посіла друге місце у другому (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу захисту науково-дослідних робіт учнів - членів Малої Академії Наук, секція "Екологія". Крім цього дівчина брала участь у благодійному ярмарку, кошти з якого підуть на придбання безпілотника для ЗСУ. До війни Мар'яна була учасницею кліматичного маршу у Києві, 2019 рік. Випускниця Рівненської художньої школи імені Мартиненка Л. І., ДЮСШ № 1, Школи бізнесу при Палаці дітей та молоді.

Галина Михайлівна ознайомила з основними поняттями теми та донесла здобувачам освіти проблеми водних ресурсів держави, передала слово Карпенко Мар'яні. Учениця представила для розгляду презентації на теми: "Глобальне потепління", "Мертва деревина" та "Отруйні рослини", які доповнили тему заняття та дозволили вивчити питання природокористування та природоохоронних технологій.

Це гарний досвід знайомства з навчальним закладом фахової передвищої освіти для молоді, яка може вступати для навчання і здобування фаху.

Галина Бусленко, викладач землевпорядних дисциплін