Засідання методичної ради коледжу № 4

Коледж

17 січня 2023

17.01.2023 відбулося засідання методичної ради  Відокремленого структурного підрозділу "Рівненський  фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України" № 4. На порядку денному було розглянуто такі питання:

  1. Ейджизм як форма дискримінації людини, прояви ейджизму в освіті. Доповідає: Л. Балдич, методист коледжу.
  2. Пріоритетні напрямки наукових досліджень під час підготовки здобувачів освіти для участі у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт. Доповідають: І. Чорна, голова циклової комісії будівельних дисциплін; О. Конончук, голова циклової комісії економічних дисциплін; Н. Русіна, голова циклової комісії землевпорядних дисциплін; О. Куделя, голова циклової комісії програмування та інформаційних дисциплін.
  3. Фізичне виховання як засіб формування системи знань з фізичної культури, ведення здорового способу життя, сприяння всебічному розвитку молоді. Доповідає: О. Рафальський, керівник фізичного виховання.

Людмила Балдич,  методист коледжу, у своїй доповіді розглянула процес демографічного старіння населення у світі та Україні,  окреслила проблемні зони у взаємовідносинах між представниками різних вікових категорій, проаналізувала причини виникнення такого соціального явища, як ейджизм, його процеси та відображення на самопочутті, працевлаштуванні та інших сферах життя людини, а також розглянула напрямки соціальної роботи у подоланні його наслідків.

Голови циклових комісій (Ірина Чорна, Оксана Конончук,  Неля Русіна Оксана Куделя) проінформували про напрямки досліджень студентів та акцентували увагу на діяльність студентських наукових гуртків, які  регулярно приймають участь у Дні науки НУБіП України.

Ірина Чорна, голова циклової комісії будівельних дисциплін, звернула увагу на впровадження комп’ютерного програмування у будівельних дисциплінах.

Оксана Конончук, голова циклової комісії економічних дисциплін, проінформувала про участь студентів економічного відділення у наукових семінарах у яких розглядаються назрілі в економічній науці проблеми та новітні шляхи їх вирішення.

Неля Русіна, голова циклової комісії землевпорядних дисциплін, проінформувала про напрямки досліджень студентів у сфері геодезії та землеустрою та акцентувала увагу на успішних проектах студентів коледжу.

Оксана Куделя, голова циклової комісії програмування та інформаційних дисциплін, акцентувала увагу на зусиллях викладачів коледжу, які спрямовані на з'ясування взаємовідносин між наукою і відповідними дисциплінами, обґрунтування критеріїв відбору навчального матеріалу, його систематизацію та класифікацію.

Олег Рафальський, керівник фізичного виховання, розповів про вплив несприятливих факторів навколишнього середовища на молодий організм та проблеми оздоровлення молодого покоління. Звернув увагу на вплив фізичного виховання на світогляд людини, рівень освіти та розкрив головну соціальну функцію фізичної культури.

Методичною радою коледжу було схвалено рекомендації, які будуть внесені в проект рішення  педагогічної ради коледжу, яка відбудеться 01.02.2023.