Підсумкова конференція за результатами проходження технологічної (виробничої) практики

Відділення програмування

21 грудня 2022

21 грудня 2022 року було проведено підсумкову конференцію за результатами проходження технологічної (виробничої) практики студентами IV курсу спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення».

На початку конференції бесіду зі студентами випускних груп провела завідувач відділення Ірина Якимчук. Дана розмова була спрямована на ознайомлення студентів-випускників з особливостями вступної кампанії 2023 в умовах сьогодення. Крім того піднімалися питання розвитку та саморозвитку студентів в процесі навчання у коледжі для набуття скілів, що необхідні для пошуку майбутньої роботи за спеціальністю.

Головним завданням конференції було висвітлення основних аспектів проходження технологічної (виробничої практики). Студенти-практиканти під керівництвом керівника практики від навчального закладу Оксани Нікітської підготували доповіді за наступними напрямами:

  1. Характеристика підприємства. Технічне та програмне забезпечення

Задачі напряму:

  • ознайомлення із структурою підприємства, видом діяльності, органами управління; інструктаж з ТБ; короткий опис посадових обов'язків.

Доповідач Олександр Максімцев

  • аналіз технічного та програмного забезпечення діяльності підприємства; опис АІС.

Доповідач Василь Косенков

 

  1. Аналіз предметної області дослідження. Технічне завдання

Задачі напряму:

  • визначення предметної області та проблеми підприємства; відтворення організаційної структури підприємства та відділу; аналіз вимог до ПП.

Доповідач Роман Кирушок

  • створення діаграми використання програмного продукту.

Доповідач Максим Мельник

  • створення технічного завдання до програмного продукту.

Доповідач Михайло Ковтун 

 

  1. Проектування архітектури та структури програмного продукту

Задачі напряму:

  • створення моделі розробки, функціональної та структурної схеми програмного продукту

Доповідач Сергій Кадебський

  • проектування структури бази даних; створення алгоритму функціонування програмного продукту;

Доповідачка Анастасія Деречей

 

Предметом доповідей були звіти з проходження технологічної (виробничої) практики студентами на різних базах практики.

В ході обговорення розглядалися проблеми актуальності використання методологій дослідження проектів дипломної роботи для автоматизації різних сфер людської діяльності.

Студенти з неприхованим ентузіазмом ділилися враженнями першого досвіду роботи за спеціальністю, тому конференція пройшла в активному режимі.

Важливою характерною рисою проходження технологічної практики цього року є значне збільшення ІТ підприємств – баз практики, що надає можливість здобуття практичного досвіду роботи здобувачам освіти ще на етапі навчання.

Технологічна (виробнича практика для студентів 4 курсу спеціальності 121 Інженерія програмного забезпечення цьогоріч проходила у період з 14 листопада до 16 грудня та полягала в здобутті практичного досвіду в сфері ІТ студентами випускних груп. Базами практики стали підприємства з різних сфер. Позитивним є те, що велика частина, а саме 13 підприємств – баз практики стали ІТ підприємства. Загальна ж кількість підприємств – 49.

Загальна кількість здобувачів освіти, що проходили практику – 73, в тому числі 41-ІП група – 24 студенти, 42-ІП група – 25 студентів, 43-ІП – 24 студенти.

Кінцевим етапом технологічної практики вже традиційно є проведення Підсумкової конференції за результатами проходження технологічної (виробничої) практики. https://rcnubip.org.ua/news/2022/12/21/pidsumkova-konferenciya-za-rezultatami-prohodzhenn/

Захист звітів з технологічної практики було проведено 19, 20,21 грудня 41-ІП,42-ІП, 43-ІП групами відповідно, згідно затвердженого графіку.

Захист звітів студентами відділення програмування завершився з успішністю: 38 студентів – «відмінно», 21 студент – «добре», 14 студентів– «задовільно», в тому числі:

41-ІП – 14 студентів – «відмінно», 7 студентів – «добре», 3 студенти– «задовільно»;

42-ІП – 15 студентів – «відмінно», 6 студентів – «добре», 4 студенти– «задовільно»;

43-ІП – 9 студентів – «відмінно», 8 студентів – «добре», 7 студентів– «задовільно».

Загальна успішність у групах склала 100%. Якісна успішність при цьому склала 87,5% у 41-ІП, 84% у 42-ІП та 70,8% у 43-ІП. Загальна якісна успішність по групах 80,8%.

 

Оксана Нікітська,

керівник технологічної практики від навчального закладу