Практичний семінар «Формування звітності агропідприємств через програми автоматизації»

Відділення програмування Економічне відділення Рада роботодавців ВП Гурток Бухгалтер

15 грудня 2022

15 грудня 2022 року на базі ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України» відбувся практичний семінар для керівників та бухгалтерів агропідприємств. Семінар був організований спільно з ERP RENOME (ТОВ «ІРП Дата Сервіс»).

Ідея семінару виникла під час засідання круглого столу «IT-освіта як спільний продукт освіти та бізнесу» до участі у якому долучилися Rivne IT Cluster та навчальні заклади міста.

Оксана Козік, директор ТОВ «ІРП Дата Сервіс» звернулася до Ірини Якимчук, завідувача відділення програмування нашого коледжу, як до представника навчального закладу, який освітню діяльність спрямовує на впровадження новітніх інформаційних технологій в аграрній та природоохоронній сферах.

З того часу викладачі коледжу Ірина Бондарчук, Василь Панасюк, Оксана Черначук пройшли стажування у ERP RENOME, під час якого ознайомилися з програмними продуктами BAS ERP. Студенти відвідали підприємство з метою вивчення специфіки вищевказаних систем. Над розробкою цих систем Оксана та її команда працює з 1999 року. Сьогодні ТОВ не тільки розробляє програмні продукти, а й проводить навчання з їх використання.

Тому, з метою підготовки сучасного фахівця, був організований семінар, на який завітали представники агропідприємств. На заході також були присутні також гуртківці та керівник гуртка «Бухгалтер» Любов Матвійчук.

Про коледж та спеціальності, за якими ведеться підготовка здобувачів освіти розповів Олег Качановський, заступник директора з виробничої роботи, відповідальний секретар приймальної комісії. Важливість того, що сучасний випускник коледжу максимально має бути підготовлений до виходу на робоче місце, визначила Ірина Якимчук, завідувач відділення програмування. А Оксана Козік представила роботу команди, яка постійно удосконалює ведення бізнесу за допомогою ІТ.

Після огляду бази коледжу учасники семінару подякували Ярославу Петровичу Корсуну, директору коледжу за високий рівень підготовки семінару, дружню атмосферу. Натомість Ярослав Петрович вручив сертифікати учасникам і запросив до співпраці. Адже підготовка здобувачів освіти, які володіють сучасними засобами ведення бізнесу в аграрній сфері, дозволить тримати економіку країни, зокрема у воєнний час.

Ірина Якимчук, завідувач відділення програмування