Міжнародна акція «16 днів проти насильства»

Відділення програмування Бібліотечно-інформаційний центр

07 грудня 2022

Здобувачі освіти відділення програмування долучились до міжнародної акції «16 днів проти насильства», яка проходить в усьому світі від 25 листопада до 10 грудня з метою привернення уваги до проблем подолання будь-яких форм насильства, у тому числі насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. У знак підтримки, люди у всьому світі пов’язують помаранчевою стрічкою свій одяг. Це офіційний колір протидії насильству, що символізує світле та вільне майбутнє.

Від початку повномасштабної збройної агресії росії проти України українці зіткнулися із безпрецедентним рівнем насильства, пов’язаного з війною.

У Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці студенти коледжу взяли участь у заході «Протидія та запобігання різним видам насильства», який проходив в рамках клубу «Феміда». Молоді люди дізнались про різні види насильства, це фізичне, економічне, психологічне, сексуальне, гендерне насильство. Розібратись у суті проблеми та навчитись запобігти, протидіяти грубому поводженню допомогла  головний юрист відділу надання безоплатної правової допомоги Оксана Древко, яка також розповіла як та де можна отримати допомогу.

Про цей захід можна також прочитати на сайті:

http://libr.rv.ua/ua/news/

https://pon.org.ua/novyny/9950-vseukrainska-akciia-16-dniv-proty-nasylstva.html

 

Людмила Бурячинська